Najnovije

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora: – Elanovom kolonijom dokazujemo da niko nije odbačen u društvu, da svakome treba pružiti drugu šansu

 

  • U saradnji Grada Sombora i Kazneno popravnog zavoda Sombor u subotu 20. avgusta je održana tradicionalna 27. „Elanova likovna kolonija“. Manifestacija je i ove godine okupila umetnike i osuđena lica koji su se svojim umetničkim radovima, rame uz rame, predstavili publici u Somboru

Na platou ispred zgrade „Županije“ posetioci su imali priliku da vide retrospektivnu izložbu izabranih dela koja su nastala u periodu od 1996. do 2021. godine. Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija tokom godine u Somboru, koja predstavlja jednu bogatu turističku i kulturnu ponudu, gde učestvuju kako umetnici tako i osuđena lica u ravnopravnom položaju.

  • 27. Elanova kolonija uoči Preobraženja gospodnjeg svakako ima i simboliku da sve ono društveno i socijalno neprihvatljivo ponašanje krene u novom pravcu i probudi sve ono dobro što čuči u svakome od nas. Tu je poruka da niko nije odbačen u društvu, nego da svakome treba pružiti i drugu šansu. Verujem da svi ovi ljudi, koji su nažalost došli u ovu situaciju, da će sledeće godine učestvovati sa ove druge strane, sa umetnicima, a mi kao grad i naredne godine, svakako, podržavaćemo maksimalno ovu manifestaciju koja iz godine u godinu dovodi sve više gostiju, kako sugrađana, tako i gostiju iz inostranstva i iz drugih gradova, na šta smo veoma ponosni – rekao je gradonačelnik Ratković.

U ime Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, Miloš Šiljić, načelnik Odeljenja za bezbednosno-operativne poslove, zahvalio se lokalnoj samoupravi, gradonačelniku i Kazneno popravnom zavodu Sombor što sve ove godine održavaju slikarsku koloniju na visokom nivou.

  • Ovo je jedinstvena manifestacija za koju se zna i van granica naše zemlje, koja pokazuje kako kroz rad sa osuđenim licima mogu da se stvore jedna vrhunska umetnička dela. Pokazuje da nismo samo strogi državni organ koji sprovodi sudske odluke, već smo i jedan rasadnik umetnosti, gde naši štićenici mogu da ispolje taj svoj dar od Boga na najlepši mogući način, stvarajući ovako lepa umetnička dela – poručio je Šiljić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Naturisti Srbije: Tasos – Tripiti plaža – biser nudizma (Deo I)
JKP PROSTOR Sombor: Novi radovi u Bačkom Bregu

Kategorije

Izbornik