Najnovije

Antonija Nađ Kosanović: Krećimo se više peške, koristimo bicikl, uživajmo u prirodi, bićemo zdraviji

 

  • Evropska nedelja mobilnosti traje kao što smo najavili od 16. do 22. septembra, a  u Somboru je danas organizovana promocija zdravlja i zdravih navika

Građani su mogli da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, da čuju stručne savete za zdravlje. „

I sama koja je dala primer, gradska većnica za zdravstvo, sport, omladinu i decu Antonija Nađ Kosanović, a (očekivani) rezultati šećera u krvi i izmerenog krvnog pritiska su odlični, što je i razumljivo za jednu dugogodišnju vrhunsku sportistkinju i trenera, napomenula je:

  • Cilj ove manifestacije jeste da promovišemo nemotorizovane oblike kretanja, da se više krećemo peške, vozimo bicikl i koristimo prirodne oblike kretanja, kako bismo bili zdraviji. Kroz ovu manifestaciju smo pripremili veliki niz programa, kojim želimo našim sugrađanima da podignemo svest koliko je lepo baviti se sportom i biti u prirodi.

Ovu manifestaciju promovisanja zdravlja i podizanja nivoa svesta građana koliko je važno svakodnevno kretanje, rekreacija, zdravili vidovi života, organizovali su Grad Sombor, Gradska organizacija Crvenog krsta, Zavod za javno zdravlje, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“, kao i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost, u saradnji sa Kancelarijom EU u Srbiji, odnosno EU info point Novi Sad.

Evropska nedelja mobilnosti pokrenuta od strane Evropske komisije, protiče već 20 godina. U Somboru su u okviru manifestacije isplanirane različite aktivnosti, kao što su sportić za decu, javni čas rekreacije za žene, šetnja Velikim bačkim kanalom, biciklistička tura, a 22. septembar je datum koji obeležava Dan bez automobila.

Pozvani su svi sugrađani da budu uključeni i da taj dan, ukoliko su u mogućnosti, da ne koriste automobil, već idu peške ili biciklom.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Milan Marić trener Radničkog osvojio visoko priznanje na Svetskom prvenstvu
Više od 500 slobodnih radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Somboru

Kategorije

Izbornik