Sport

АК АПАТИН: Софија Бујић сребрна у скоку у даљ уз лични рекорд, Ђуро Борбељ отпочео рад на савезним припремама, Уна Чегар наступа на Првенству Србије у планинском трчању

Софија Бујић прва с лева, на победничком постољу

МЛАДЕ АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРКЕ ОДЛИЧНЕ НА ПРОЛЕЋНОМ МИТИНГУ ПРИЈАТЕЉСТВА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

  • Атлетски клуб Срем и Сремска Митровица угостили су на атлетском стадиону изнад 1000 младих атлетичара и атлетичарки из више од 30 атлетских клубова у оквиру традиционалног Пролећног митинга пријатељства који је одржан средње априлске суботе

Апатин и Атлетски клуб Апатин на такмичењу одлично је представљало 9 такмичарки, полазница бесплатне школе атлетике које клуб организује од 2017. године, предвођене тренером Бојаном Томашевићем уз којег је на такмичењу била и Сандра Бујић која је пружила логистичку подршку, током реализације такмичења.

Настављен је низ освајања медаља на овом изузетно квалитетном митингу на којем АК Апатин наступа у протеклих неколико година. Друго место и сребрну медаљу у конкуренцији од 19 такмичарки, освојила је Софија Бујић скоком у даљ 3.30 метара, што је за 41 центиметар дуже од њеног прошлогодишњег наступа у Сремској Митровици. Осим Софије су на Пролећном митингу пријатељства, наступиле и оствариле добре резултате:

Ива Рајић 200 м, скок у даљ, Јована Мандић 200 м, скок у даљ, Лидија Борковић 200 м, скок у даљ, Софија Цветићанин 60 м, скок у даљ, Лана Чергић 60 м, скок у даљ, Невена Ђукић 200 м, скок у даљ, Нија Зорић 200 м, скок у даљ, Милица Егић 60 м, скок у даљ.

Атлетски клуб Апатин је у потпуности финансирао старт деце на такмичењу, ангажовањем превоза и плаћањем стартнине, док су родитељи Софије Бујић финансирали сендвиче и воду за децу.

Истог дана у Катићима код Ивањице, Ђуро Борбељ отпочео је рад на савезним припремама које Српски атлетски Савез реализује за најбоље српске средњепругаше и дугопругаше. Ђуро Борбељ ће на припремама боравити до 30. априла.

Наредног викенда већ су настављена такмичења из календара Српског атлетског Савеза, на програму је појединачно Првенство Србије у планинском трчању, које је заказано у Вршцу на Вршачком брегу, у суботу 23. априла и на којем боје Атлетског клуба Апатин брани Уна Чегар (2010. годиште). Уна која је млађа пионирка од ове године, а свој дебитантски наступ на званичним првенствима Србије има већ у трци старијих пионирки на 2000 метара за коју је пријављено 16 такмичарки.

У галерији слика још погледајте: 1) Софија Бујић са тренером Бојаном; 2) Млади чланови АК Апатин у Сремској Митровици; 3) Ђуро Борбељ један од већ познатих узданица Клуба; 4) Лого Атлетског клуба Апатин

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

10258

Tagovi: , ,

Povezani članci

Dvadeset dana do 42. Somborskog Intersport polumaratona – najstarije ulične trke u Srbiji!
Nova teniska zvezda iz Sombora: Dve titule za mlađahnog Aleksu Mirkovića!

Kategorije

Izbornik