Kultura

Predstava „Iznenadna poseta Gospodina Mocarta“ u KC Laza Kostić Sombor

 

U petak 2. decembra u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, zakazana je predstava „Iznenadna poseta Gospodina Mocarta “, Pozorišta „Maximus art “ iz Beograda, s početkom u 18 časova

Karte po ceni od 300 dinara možete, kažu u ovoj somborskoj javnoj ustanovi kulture da obezbedite na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od utorka, 29. novembra, u terminu od 10 do 13 časova, kao i na dan predstave od 17 časova.

Predstava za decu “Iznenadna poseta g. Mocarta “govori o važnosti muzike i umetnosti u svakodnevnom životu. Dečak Vuk i njegova školska drugarica Ana uče o Mocartu i spremaju se da krenu u školu. U tom trenutku pronalaze veliki violinski ključ na prozoru i vrlo brzo posle toga pojavljuje se pravo iz prošlosti g. Mocart . Osim prepoznatljivih kompozicija i operskih melodija, ova predstava na jedinstven način priča radnju “Čarobne frule“ koja ima moć da tugu pretvori u radost, baš kao i muzika. Koristeći svoju maštu i kreativnost Vuk i Ana uspevaju da pomognu Mocartu da na neočekivan i zanimljiv način završi priču svoje opere. Likovi predstave su princ Tamino, princeza Pamina, papagaji Papageno i Papagena,Kraljica Noći, i svi oni opisuju par magičnih događaja u jednom dalekom kraljevstvu. Spojili su lutke, maske , igru , veselu muziku i tako neobičnu priču pretvorili u magičnu avanturu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Otvaranje izložbe „Samonikla“ autorke Nataše Radosavljević
Čedomir Janičić: NESTAPTICA

Kategorije

Izbornik