Najnovije

Za prvororđenu bebu Grad Sombor izdvojio 100.000 dinara

 

  • Članovi Gradskog veća grada Sombora na poslednjoj ovogodišnjoj sednici održanoj u četvrtak 29. decembra kojom je predsedavao gradonačlenik Antonio Ratković, odlučivali su o osam tačaka dnevnog reda

Prihvaćen je predlog za dodelu novčanih sredstava u smislu poklona za prvorođenu bebu u 2023. godini u iznosu od 100.000 dinara.

Za člana Komisije za izradu predloga godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Grada Sombora za 2023. godinu imenovan je novi član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Jovan Keča, o tom predlogu će odlučivati odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na finansijski i programski deo manifestacija „Zimske čarolije“ i „Doček Nove godine 2023.“ Manifestacija „Zimske čarolije“ traje do 15. januara 2023. Osim brojnih programa za decu kao što su kreativne radionice, predstave, karusel, vožnja fijakerom, škola klizanja i hokeja, pripremljen je i bogat program za odrasle koji uključuje koncerte Tijane Dapčević, Maje Brukner, Zorice Brunclik, Riblje čorbe i poznatih bendova, horova i doček Nove godine uz vatromet.

Gradsko veće prihvatilo je i Godišnji plan raspisivanja javnih konkursa koji su od javnog interesa za Grad Sombor u 2023. godini. Raspisivanje konkursa isplanirano je tokom januara i februara. Plan će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Sombora.

Na 136. sednici Gradsko veće odobrilo je i finansijske planove za mesne zajednice, za oblast društvenih delatnosti, Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine – po programu Poljoprivreda i ruralni razvoj za 2023. godinu i programu Zaštita životne sredine za 2023. godinu, kao i Finansijski plan Turističke organizacije grada Sombora za godinu koja sledi.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Radno vreme za praznike Gradskog muzeja Sombor
Čeka se odluka poslodavca o nastavku pregovora u Ziđin Koperu

Kategorije

Izbornik