Najnovije

Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

 

  • U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove sedmice je realizovana provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2024“

To je prva provera ove generacije vojnika, koja je realizovana kako bi se utvrdila njihova osposobljenost za samostalno izvršavanje taktičkih radnji i postupaka na bojištu, pravilno rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i obavljanje dužnosti organa unutrašnje službe i službe obezbeđenja objekata.

Vojnici su na proveri rešavali raznovrsne taktičke zadatke, za šta je bilo neophodno da primene znanja i veštine stečene tokom obuke u prvoj fazi prvog perioda služenja vojnog roka. Postignuti rezultati govore da su u potpunosti savladali sve sadržaje obučavanja, što je i potvrda da je obuka dobro planirana i izvedena.

U  nastavku vojnicima predstoji premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za svoje vojnoevidencione specijalnosti, a potom i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Istovremeno se, na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije, nastavljaju intenzivne vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi „Vihor 2024“.

U skladu sa namenom i dobijenim zadacima, komande i jedinice uvežbavaju planiranje i izvođenje borbenih dejstava u operaciji odgovora na krizu, na kopnu, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima.

Vežbajuće jedinice su na teren izašle početkom nedelje, a najsloženija aktivnost biće realizovana na privremenom poligonu „Pešter“ u petak 19. aprila, kada će združene snage Vojske Srbije demonstrirati osposobljenost za izvođenje napadne operacije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

EKS: Nova fiskalna pravila EU onemogućavaju nove škole i bolnice
Zoran Rus zakazao 30. sednicu Skupštine grada Sombora

Kategorije

Izbornik