Najnovije

Đurđevdan – slava Grada Sombora odlučeno na 29. sednici

 

  • U Velikoj sali zgrade Županije danas je održana 29. sednica Skupštine grada Sombora, kojom je predsedavao Zoran Rus. S obzirom na konstatovan kvorum od 46 prisutnih odbornika, počelo je odlučivanje o 9 tačaka dnevnog reda

Bilo je dovoljno nešto više od sata da gradski odbornici usvoje odluke po predloženom dnevnom redu, a sednicu je otvorilo usvajanje Odluke o angažovanju eksterne revizije završnog računa budžeta Grada Sombora za prošlu godinu.

Potom je doneta Odluka o slavi grada Sombora. Na inicijativu Srpske čitaonice „Laza Kostić“ da slava Grada Sombora bude Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan, definisano je da je domaćin slave gradonačelnik, Antonio Ratković. Slava će se inače praznovati radno, uz uobičajene tradicionalne crkvene obrede kao i naučne, sportske i prigodne kulturno-umetničke manifestacije.

Takođe, danas je doneta i Odluka o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Sombor i opštine Apatin, Kula, Odžaci i Bač. Usvojen je i Predlog programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za tekuću godinu, za šta su predviđena  sredstva u iznosu od 19 miliona dinara, i to za potrebe monitoringa stanja životne sredine na teritoriji Grada, sufinansiranja aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine putem konkursa, informisanja i objavljivanja podataka o stanju i kvalitetu životne sredine, edukacije i jačanja svesti građana o potrebi zaštite životne sredine, sadnje zelenila u gradu i slično.

Za vršioca dužnosti direktora – do raspisivanja javnog konkursa najduže godinu dana, Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo, imenovan je Rade Vukelić.

Izvestioci na današnjoj, 29. sednici gradske Skupštine bili su gradski većnici Sava Dojić, Anita Stojakov i Đorđe Zorić, načelnica Gradske uprave Helena Roksandić Musulin, načelnik Odeljenja za poljoprivredu Dejan Stanisavljević, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković i Dejan Matijević, predsednik Administrativno-mandatne komisije.

I na ovoj sednici sve odluke donete su velikom većinom glasova.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

U stanu u Novom Sadu pronađena tela dva dečaka čiji su roditelji skočili sa zgrade
Načelnik ZBU Okruga Goran Nonković održao sednicu Saveta

Kategorije

Izbornik