Najnovije

Kljajićevo bogatim programom na seosku slavu Veliku Gospojinu

 

  • U organizaciji Mesne zajednice „Kljajićevo“, uz podršku Grada Sombora, organizovana je trodnevna proslava u Kljajićevu povodom slave ovog naseljenog mesta, Velike Gospojine

U ime Grada Sombora, događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa svojim saradnicima, pomoćnicom gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovanom Miljević, načelnicom Gradske uprave Grada Sombora Jelenom Velebit, gradskim većnikom za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđem Zorićem i gradskim većnikom za oblast ruralnog razvoja Srđanom Savićem. Slavi u Kljajićevu prisustvovali su i republički poslanik Goran Milić i Nada Mandić, pokrajinska poslanica.

Proslava seoske slave u Kljajićevu protekla je uz bogat sportski, kulturno-umetnički, kulinarski i muzički program. U sportskom delu, igrala se rukometna utakmica, kao i turnir u fudbalu na stadionu FK „Kordun“. U večernjim satima je organizovano takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, a gradonačelnik Ratković, imao je priliku da svečano zapali prvu vatru, time označavajući početak ovog takmičenja, u kome je učestvovalo 27 vrsnih kuvara.

Tokom svog boravka u Kljajićevu, gradonačelnik Ratković je posetio štand Udruženja žena „Rubac“, koje su pravile slatke i slane poslastice i porazgovarao sa njima o njihovom radu, razmenivši mišljenja i utiske.

Nastup Kulturno-umetničkog društva „Đurđevak“ i Jane Milenković koja je pevala splet rodoljubivih pesama, obeležili su tradicionalni karakter ove manifestacije, a za kraj večeri, sve prisutne goste je zabavljao muzički sastav „OK Bend“.

Program na dan seoske slave je obuhvatao turnir u fudbalu za decu koji je održan na stadionu FK „Kordun“, dok je na platou u centru Kljajićeva nastupao dečiji hor „Teslini slavuji“.

U večernjim časovima, kroz Liturgiju i rezanje Slavskog kolača, u prisustvu episkopa mohačkog Damaskina, svečano je osvećen Hram „Uspenje Presvete Bogorodice“.

Po završetku crkvene službe, za sve prisutne goste, organizovan je muzički program.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Višedecenijsko obeležavanje Velike Gospojine u Staparu
Velika Gospojina u Rastini u čast slavnih predaka

Kategorije

Izbornik