Najnovije

Velika Gospojina u Rastini u čast slavnih predaka

 

  • Naseljeno mesto Rastina, obeležilo je seosku slavu, Veliku Gospojinu, u organizaciji Mesne zajednice „Rastina“, a uz podršku Grada Sombora. Proslava je otvorena Liturgijom u Hramu „Uspenja Presvete Bogorodice“, nakon čega je na stadionu FK „Polet“, organizovana „Rastinska Olimpijada“, gde se nekoliko ekipa takmičilo u 16 sportskih i tradicionalnih disciplina

Otvaranje izložbe „Rastina kroz vekove“, u zdanju nekadašnjeg Redlovog kaštela, predstvaljala je slikovni i narativni viševekovni prikaz istorije Rastine, a  izložbi je prisustvovao je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

U nastavku dnevnog programa rastinske manifestacije, usledilo je svečano polaganje venaca na spomen obeležje osnivačima ovog naseljenog mesta. Solunskim dobrovoljcima su u ime Grada Sombora, odali počast i član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić i član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Jovan Keča.

U večernjim časovima, prisutni gosti su mogli da pogledaju nastup Kulturno-umetničkog društva „Laza Kostić“ iz Gakova, nakon čega je organizovana prigodna večera.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kljajićevo bogatim programom na seosku slavu Veliku Gospojinu
Vojska Srbije: Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Kategorije

Izbornik