Najnovije

Povećane novčane nagrade za đake generacije Grada Sombora

 

  • Gradsko veće Grada Sombora održalo je juče 158. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka. Sednicom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković

Između ostalog, u okviru finansijskih pitanja, Gradsko veće odobrilo je da đacima generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sombora bude dodeljena jednokratna novčana nagrada. U školskoj 2022/2023. godini biće nagrađeno sedamnaest učenika generacije osnovnih škola i osam učenika generacije srednjih škola. Nagrada za svakog đaka generacije osnovne škole sa teritorije Grada Sombora u školskoj 2022/2023. godini iznosi 30.000 dinara, dok je iznos jednokratne novčane nagrade za svakog učenika srednje škole 40.000 dinara. Grad Sombor je ove godine obezbedio veće novčane nagrade za đake generacije u cilju podrške i podsticanja još boljih rezultata u daljem školovanju. U školskoj 2021/2022. godini, nagrada za svakog đaka generacije osnovne škole sa Grada Sombora iznosila je 20.000 dinara, a za učenike srednjih škola 30.000 dinara.

Takođe, Gradsko veće je u okviru finansijskih pitanja, odobrilo predlog za finansiranje troškova kotizacije, u iznosu od 36.000 dinara, za učestvovanje učenika Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor na Evropskoj geografskoj olimpijadi. Takmičenje će biti održano u Beogradu od 24. do 30. juna.

Na 158. sednici, Gradsko veće utvrdilo je i Predlog Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost grada Sombora za period 2023 – 2025. godine, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada. Ostvarenje rodne ravnopravnosti je jedno od ključnih pitanja razvoja društva i lokalne zajednice, jer omogućava adekvatno i potpuno korišćenje kako muških, tako i ženskih ljudskih resursa i doprinosi kvalitetnijem životu u lokalnoj zajednici. Lokalni akcioni plan namenjen je lokalnoj upravi Grada Sombora kako bi bila implementirana načela i obaveze preuzete potpisivanjem Evropske povelje za ravnopravnost žena i muškaraca na lokalnom nivou, ali i nacionalni normativni i strateški okvir. Ovim planom su predviđena sistemska rešenja koja će omogućiti kontinuiranu procenu javnih politika i potreba građanki, a time i odgovarati na njihove potrebe i uvažavati njihove interese.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Grada Sombora za 2023. godinu i uputilo ga na razmatranje i usvajanje odbornicima Skupštine grada Sombora na narednoj sednici, zakazanoj za četvrtak, 29. jun.

Gradsko veće utvrdilo je takođe Predlog rešenja o davanju saglasnosti na statute ustanova kulture Narodnog pozorišta Sombor, Galerije „Milan Konjović“, Kulturnog centra „Laza Kostić“ i Gradskog muzeja Sombor, koji će se takođe naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada Sombora.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Zoran Rus predsednik Skupštine grada Sombora zakazao 24. zasedanje
Tradicionalna Lička olimpijada u Banji Junaković

Kategorije

Izbornik