Sport

18. Memorijal „Jovan Đuran“ događaj koji oplemenjuje i spaja

 

  • U nedelju, 7. jula, održan je 18. Memorijal „Jovan Đuran“ u čast čuvenog somborskog saračkog majstora, kao i takmičenje u vožnji zaprega kroz čunjeve u okviru 2. kola KUP-a Republike Srbije

Pre početka takmičarskog dela, organizovan je defile jahača i zaprega na pomoćnom terenu FK „Žak“, nakon čega su se prisutnoj publici i takmičarima obratili organizator takmičenja Nikola Đuran i zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica.

  • Poštovani takmičari, dragi gosti, želim vam dobrodošlicu i da se prijatno osećate u našem gradu. Od takmičara očekujem fer i poštenu utakmicu i nek pobedi najbolji – rekao je Nikola Đuran.
  • Evo nas u tom Somboru. U tom Somboru danas sa nama su nj.e. ambasador Palestine i predstavnici ambasade Libije, koje želim da pozdravim srdačno, kao i vas organizatore, učesnike, ljubitelje konjičkog sporta i sve one koji su danas došli da ovu manifestaciju uveličaju. Pozdravljam vas u ime Grada Sombora i u svoje lično ime. Drago mi je što sam deo ovog memorijala koji Sombor predstavlja na najbolji način i održava još u onom prepoznatljivom, da je fijaker ostao ovde u Somboru. Dragi moji učesnici, vama danas želim postojane čunjeve i čiste staze – rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

U okviru 2. kola KUP-a Srbije, vožnja zaprega kroz čunjeve u dvopregu, oprobalo se 10 takmičara. Pobedu je odneo Akoš Berenji, drugo mesto zauzeo je Nikola Terzić, a trećeplasirani bio je Srđan Radivojević.

U vožnji zaprega kroz čunjeve u četvoropregu, pobednik je Ljubiša Trnjakov, dok je drugo mesto zauzeo Milan Relić.

Glavno takmičenje, 18. Memorijal „Jovan Đuran“, osvojio je prošlogodišnji pobednik Akoš Berenji koji je uspeo da i uprkos izuzetno maloj bodovnoj razlici drugoplasiranog Ljubiše Trnjakova i trećeplasiranog Mihajla Antunića, sačuva trofej i vrati ga kući.

Ovogodišnjem memorijalu prisustvovali su nj.e. ambasador Palestine u Republici Srbiji Muhamed Al Namur, predstavnici ambasade Libije, te predsednica Saveta mesne zajednice „Crvenka“ u kojoj se događaj i organizuje, Stanislava Jocić.

18. Memorijal „Jovan Đuran“ organizovao je Konjički centar „Panonski topot“ u saradnji sa Konjičkim savezom Srbije, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Priređen prijem za predstavnike Bokserskog kluba „Sombor“
Somborka Katarina Blažev evropska šampionka

Kategorije

Izbornik