Turizam

NGO Podunav: Sastanak projektnih partnera

 

Bački Monoštor, 21. mart 2022.

  • Kao partner na transnacionalnom projektu „Danube Guides Action“ (Akcija Dunavskih vodiča), Udruženje građana za razvoj eko-ruralnog turizma „Podunav“ Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, bilo je domaćin sastanka projektnih partnera iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Rumunije i Bugarske.

Poseta partnera realizovana je u periodu od 17. do 19. marta, a podrazumevala je sastanke na temu planiranja sprovođenja narednih aktivnosti projekta, logistike i administracije, promocije i popularizacije turizma u vezi sa  kulturno-istorijskim i ekološkim znamenitostima uz Dunav, kao i organizaciju finalnog događaja – učešće na Dunavskom festivalu u Ulmu, tokom jula. Osim radnog dela ovog susreta, predstavnici partnerskih organizacija upoznali su i kulturne znamenitosti Sombora, prirodne lepote Gornjeg Podunavlja u Eko-centru „Karapandža“ i eko-turističku ponudu Bačkog Monoštora. Upriličen je i prijem u svečanoj sali zgrade Županije, tokom kojeg su goste pozdravili gradski većnik za oblast finansija i privrede Sava Dojić, pomoćnik šefa kabineta gradonačelnika Ivan Šimunov i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Mihael Plac.

Projekat je počeo sa realizacijom u novembru 2020. godine, a biće zaršen u septembru 2022, njegova ukupna vrednost je 125.816 evra, iznos finansiranja 94.362 evra. Finansiran je od strane Ministarstva države Baden-Virtemberg, a usredsređen je na dalje obrazovanje i profesionalizaciju 93 dunavska vodiča, koji su bili obučeni u sklopu projekta Interreg B, Dunavski transnacionalni program, projekat LENA (2017-2019). Vodeći partner u projektu je Dunavska kancelarija iz Ulma, a partner koji predstavlja Srbiju – UG Podunav Bački Monoštor, uz podršku lokalne samouprave.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Uspešno održana promocija u Udruženju ljubitelja putovanja “Omnis” iz Sombora
Nova uspešna prezentacija Sombora i na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Kategorije

Izbornik