Sport

SBK Speeder Sombor: Selena zlatna u Zagrebu

 

  • Četvoro takmičara somborskog SBK „Speeder“ osvojilo je pet medalja na 12. Zagreb openu u krosmintonu. Turnir je bio nižeg međunarodnog ranga 250 bodova, ali vrlo kvalitetan, i na njemu su nastupili mnogi vrhunski takmičari iz sedam zemalja

Najuspešniji somborski takmičar je bila Selena Stojačić, koja je trijumfovala u kategoriji juniorskih parova sa Mađaricom Csenge Illes. Ona je nastupala i pojedinačno, u seniorskoj kategoriji, gde je ostvarila dve pobede i dva poraza, i za malo joj je izmaklo razigravanje za medalje.

U kategoriji seniorki igrala je i Alida Jerković, ali ni ona nije uspela da se plasira iz grupne faze. Simana Matković je igrala u kategoriji veteranki i kao drugoplasirana u grupi plasirala se u polufinale, gde je poražena od pobednice turnira, Željke Benčić iz Hrvatske.

Boris Jerković je kao drugoplasirani iz grupe nastavio takmičenje, te je poražen od drugog nosioca i osvajača turnira Švajcarca Wirth Severina.

Boris i Alida su osvojili bronzana odličja u kategoriji mešovitih parova, poraženi su u polufinalu od slovenačkog para Knez/Jovan koji su kasnije stigli do titule.

Za somborski krosminton sledi kratka pauza od turnira, ali već od maja se očekuje nastavak takmičenja, od kojih će prvo biti upravo u Somboru.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Vukašin Vuković, maturant veterinar-tehničar Srednje poljoprivredno-prehrambene škole reprezent somborskog karatea na prestižnim školskim finalima
Pobeda Đure Borbelja uz rekord staze na Ostrogu, pregršt dobrih rezultata ostalih članova AK Apatin

Kategorije

Izbornik