Turizam

Zvonko Barać skuvao najbolji paprikaš, uz rame Miloš Rakas i Milan Marković

 

  • Tradicionalna manifestacija „Somborski kotlić“, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, po dvadesetšesti put privukla je mnogobrojne posetioce iz zemlje i regiona. Nakon što smo juče neposredno po otvaranju naširoko u regiji popularne somborske turističko-promotivne priredbe na stranicama portala objavili prve utiske uz simbolično paljenje prve vatre od strane tradicionalno, gradonačelnika Sombora Antonio Ratkovića, na linku: https://noviradiosombor.com/raspolozeni-sombor-na-26-kotlic-prosetali-smo-i-ulicom-starih-zanata/, sledi nastavak ove priče

Prijatne subotnje večeri, 24. juna, brojni gosti Sombora uz svoje uvek srdačne domaćine Somborke i Somborce učestvovali su u kuvanju ribljeg paprikaša, degustirali na prepunom centralnom gradskom, Trgu svetog trojstva jedan od najpoznatijih gastronomskih brendova somborskog podneba ali, i prošetali „Ulicom starih zanata“.

U muzičkom delu programa uživali su u nastupu ovdašnjeg tamburaškog sastava „Đuvegije“, nakon kojeg je usledio koncert popularnih estradnih pevača Katarine Živković i Baneta Mojićevića.

Kao i prethodnih godina, dodeljene su nagrade za najlepše aranžirani sto i najveselije društvo, a titula najbolje skuvanog ribljeg paprikaša na ovogodišnjem „Somborskom kotliću“ otišla je u ruke Zvonka Baraća iz Republike Hrvatske. Drugo mesto osvojio je Miloš Rakas iz Prigrevice, a treće mesto zauzeo je riblji paprikaš Milana Markovića iz Apatina.

Manifestaciji su prisustvovali i gosti iz Kišpešte, Baje i Belog Manastira.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Jedinstvena Ulica starih zanata u Somboru i ovoga leta
Auto trka za Pehar Grada Sombora

Kategorije

Izbornik