Najnovije

Zorica Brunclik uvela Somborce i goste u 2023. godinu

 

  • Trg Svetog Trojstva bio je ispunjen na novogodišnjem ispraćaju stare 2022. i ulasku u novu, 2023. godinu

Kao što su Grad Sombor i Turistička organizacija grada Sombora najavili, dugogodišnja zvezda narodne muzike Zorica Brunclik izašla je na binu u zakazanom terminu, tačno sat pred ponoć. Dočekana ovacijama svojih obožavalaca, ’’dozvolila’’ im je da uskoče pevanjem u gotovo svakoj pesmi.

Praćena četvoročlanim bendom, na čelu sa njenim suprugom, kompozitorom i harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, otpevala je najpre svoje hitove sa početka karijere, da bi ’’Đurđevdanom’’ uvela, uz tradicionalno odbrojavanje tokom poslednjih deset sekundi i uz raskošan vatromet, sve prisutne u 2023. godinu, rečima:

  • Najvažnije je da se budite pored onog koga volite. Lako je leći s nekom, al’ se treba probuditi. Srećna vam Nova godina.

Nakon kratkog, uobičajenog za ovakve prilike, posleponoćnog valcera, u drugom delu programa Zorica je pozvala na scenu svog mladog kolegu i zeta, Miloša Vujanovića, osvajača drugog u sezoni 2013/14. Zvezda Granda. Nakon najpre, otpevanog dueta, Miloš  je nastavio još dvadesetak minuta solo, pokazavši da poseduje talenat i za pop-disko i rok muziku, podsećajući na nezaboravne evergrine grupa Merlin, Bijelo dugme, Crvena jabuka… naročito zapalivši ženski deo publike.

Koncert je potom Brunclikova zaključila, nešto jedan čas posle ponoći, uz ispoljenu izdržljivost i kondiciju za nešto više od dvočasovnog programa. Posetioci na trgu su završili rasoloženje Užičkim kolom. Uz neizostavne poljupce, zagrljaje, po koju čašicu u ruci, neko i šampanjac i dobar zalogaj.

U okviru programa “Somborskih zimskih čarolija“, već prvojanuarsko veče biće od 19 časova začinjeno koncertom Klasika ispod novogodišnjih bođoša – od klasike do evergrina, u Muzičkoj školi ’’Petar Konjović’’ gde će se osim ostalih predstaviti i diva filma i muzičke umetnosti Ana Sofrenović, a što će Novi Radio Sombor takođe ispratiti.

Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Sombor bogatiji za prvu bebu rođenu već u prvom satu 2023.
Podsetnik: Ana Sofrenović i muzička elita večeras u Somboru

Kategorije

Izbornik