Najnovije

Završeni radovi na izgradnji saobraćajnice Bački Monoštor – Kupusina

Bački Monoštor – Kupusina foto:© AcanskiS

  • Radovi na izgradnji lokalne saobraćajnice od Bačkog Monoštora do Kupusine su završeni, a tim povodom, radove su obišli predstavnici Grada Sombora, opštine Apatin, predstavnici izvođača radova „Ekstra Auto Transport“ d.o.o. Vrbas, nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor i Mesne zajednice „Bački Monoštor“.

Tom prilikom, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić izjavio je kako će ova saobraćajnica biti od velikog značaja kako za stanovnike Bačkog Monoštora i Kupusine, tako i za sve građane sa teritorije Sombora i Apatina.

„Nalazimo se na putu koji spaja Bački Monoštor i Kupusinu, a samim tim i grad Sombor i oštinu Apatin. Ovaj put je urađen u širini od 5,5 metara i dužini od 10,6 kilometara, od toga je 5,3 kilometra urađeno na teritoriji opštine Apatin i 5,3 na teritoriji Grada Sombora. Ono što je jako bitno jeste da će ovaj put biti značajan kako za same meštane Bačkog Monoštora i Kupusine, tako i za sve građane grada Sombora i opštine Apatin. Ono što je interesantno da naglasimo je to da je pored ovog puta urađen i put od Stapara do Sivca i trenutno se radi deonica puta od Riđice do Rastine“, rekao je gradski većnik Zorić.

Pejzaž pored puta Monoštor – Kupusina  foto:© AcanskiS

Radovi na izgradnji potpuno novog puta od Bačkog Monoštora do Kupusine su podrazumevali iskope, nasipanje sloja peska i tucanika, nanošenje dva sloja asfalta ukupne debljine 11 centimetara, uređenje bankina, te postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije, zaštitne odbojne ograde i kolskih prilaza.

Celokupne radove su sufinansirali Uprava za kapitalna ulaganja APV, Grad Sombor i opština Apatin.

srdjan.acanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Povezani članci

Fondacija Ana i Vlade Divac: Unapređeno snabdevanje vodom za meštane Kuršumlijske Banje
U jakom nevremenu, koje je oko 17 časova zahvatilo Sombor i okolinu, nastradala ženska osoba

Kategorije

Izbornik