Najnovije

Zatvaranje limenka festivala: Dece i pozorišta nikad dosta

 

  • Prethodnih pet danau Narodnom pozorištu Sombor, na drugom “Limenka teatar festu”spajali smo predstave za decui ekologiju, reciklažu i druženje, i što je najvažnijezajednički budili svesto važnosti očuvanja životne sredine. Festival smo otvorili karnevalskom povorkom, a nakon toga biliu prilici da pogledamo predstave iz šest zemalja: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske pa čak i iz dalekog Perua. Odlične predstave, raznovrstan Limenkica bazar, Limenkica – razglednice sa ekološkim porukama i pozdravima iz Sombora, koje ćestići u različite krajeve sveta, kao i naš Limeni čovek, bili su samo deo ovog događaja.

Limenke su pristizale u ogromnim količinama, za svaku predstavu tražila se karta više…a mi smo sigurni da je Sombor sada čistiji grad. U glasanju limenkama deca su pokazala da više vole“Patrolne šape” u poređenju sa “Pepa prasetom”.

A sada malo o brojkama!Sjajna vest je da je ovogodisnji, drugi po redu, Limenka teatar fest uspeo  da sakupi neverovatnih38.250 limenki za reciklazu. Na festivalu je iskorišćeno 7.650 alukoin-ai podeljeno blizu 1.260 knjigai4.000 edukativnih predmeta i razglednica na Limenkica bazaru.

Ovogodišnji “Limenka teatar fest” održan je uz podršku našihprijateljai sponzora,kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, i to: Narodnom pozorištu Sombor – jer su bili divni domaćini festivala, našim dugodišnjim partnerima u organizaciji – kompanijama – Ball Packaging i Recan fondacijizajedno sa projektom „Svaka limenka se računa“. Zatim kompanijama:Naftna industrija Srbije, Klett, Datastatus, Škola PLUS, Vrhovski dizajn studio, kao i Gradu Somboru, Udruženju Somborskih učitelja, Javnom komunalnom preduzeću – “Prostor” Sombor, Turističkoj organizaciji Grada Sombora, Udruženju građana “Eko – art”, kao i Policijskoj upravi Sombor. Veliko hvala i našim divnim volonterima na nemerljivom doprinosu.

“Limenka teatar fest”, naučio nas je da se limenka može reciklirati neograničen broj puta, kao i da dobre ideje i iskren trud pokreću ljude. Nastavljamo da čuvamo vodu, vazduhi zemlju. Da čuvamo jedni druge, da štedimo energiju. Da recikliramo i sakupljamo limenke, jer nas čeka sleceći “Limenka teatar fest” 2024. godine! Do narednog druženja, odjavljujemo se uz naš slogan koji kaže: “Dece i pozorišta nikad dosta”.

 

Višeinformacija o festivalunasajtu: https://limenkateatarfest.rs/

Fb: https://www.facebook.com/limenkateatarfest/

Instagram: https://www.instagram.com/limenkateatarfest/?hl=gu

 

edit: AcanskiS © Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

Foto: Vladimir Veličković

 

Povezani članci

Najava događaja: Poseta delegacije WWF internacionalne i kancelarije WWF Adrije Gradu Somboru i Gornjem Podunavlju
Divac fondacija: 2 srednjoškolaca dobilo je sredstva iz Fonda za podršku mladim poljoprivrednicima u Svilajncu

Kategorije

Izbornik