Najnovije

Zaštitnik građana Zoran Pašalić: Tragedija u školi na Vračaru krajnje upozorenje našem društvu

 

  • Institucija Zaštitnika građana sa ogromnom tugom i nevericom prati medijske izveštaje o tragičnom događaju u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu

Povodom jutrošnje tragedije zaštitnik građana Zoran Pašalić je upozorio da, šta god da je motiv čina tog maloletnika, ta tragedija je krajnje upozorenje da smo kao društvo prešli kritičnu tačku narastajućeg nasilja, na žalost, i među decom. Za samo generaciju-dve stigli smo do pojave koja je bila nezamisliva pre tri ili četiri decenije, ukazao je Pašalić.

  • Pozivam celo društvo, od roditelja preko prosvetnih radnika do predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, ali i decu, da mnogo više pažnje posvetimo prevenciji, edukaciji, ali i sadržajima koja naša deca svakodnevno upijaju sa društvenih mreža i medija – istakao je zaštitnik građana.

Zoran Pašalić u svoje i u ime institucije izražava najdublje saučešće roditeljima i svima koji su jutros izgubili voljenu osobu u nadi da će današnji slučaj ostati prvi i jedini, i da će društvo u Srbiji uspeti da se izdigne iznad izazova koje donosi današnje vreme u celom svetu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

MUP Sombor: 336 saobraćajnih prekršaja u pet dana
Pokrajinski ombudsman: Saopštenje povodom tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu

Kategorije

Izbornik