Najnovije

Zajednička podrška Fondacije Ana i Vlade Divac i Grada Zaječara inicijativama mladih

 

U Zaječaru je 21. novembra potpisan ugovor o međusobnoj saradnji između Fondacije Ana i Vlade Divac i Grada Zaječara na projektu Omladinskih fondova. Ugovor su potpisali Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem da doprinese učešću mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava za projekte koje pokreću i vode mladi. U naredne dve godine, ovaj projekat će se sprovoditi u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa relevantnim ministarstvom za pitanja omladine, a podržani će biti omladinski fondovi u 5 lokalnih zajednica –  Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

  • Dugujemo veliku zahvalnost Fondaciji Divac na svemu onome što zajedno radimo poslednjih godinu dana. Ovo je lepa prilika za mlade našeg grada i mogućnost za različite ideje i projekte, koji će biti podržani iznosom do 100 hiljada dinara. Nadamo se da će ideje poniknuti iz ruralnih sredina, ali i svuda gde mladi iskažu potrebu. Ako vidimo da se cela priča uspešno realizuje, naravno da će grad Zaječar dati mnogo veće učešće. Hvala vam puno u ime mladih grada Zaječara i u ime naše Gradske uprave – izjavio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara prilikom potpisivanja Memoranduma.
  • U dosadašnjem radu Fondacije, podrška mladima bila je uvek u fokusu naših aktivnosti. Ovaj projekat koji sprovodimo u saradnji sa GIZ-om i relevantnim ministarstvom za pitanja omladine, svakako će značajno doprineti kreiranju i sprovođenju politika namenjenih poboljšanju uslova života mladih ljudi, pre svega u lokalnim zajednicama koje su podržane kroz Omladinske fondove – istakla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Kroz program Omladinskog fonda, Grad Zaječar i Fondacije Ana i Vlade Divac će zajednički podržavati mlade ljude na teritoriji Grada kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi. Konkurs za inicijative mladih u iznosu do 100.000 dinara će biti otvoren 25. novembra i sve informacije o uslovima biće objavljene na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac i sajta Grada Zaječara.

O projektima koji će biti podržani odlučivaće odbor Omladinskog fonda, sastavljen od mladih iz ovog grada koji su izabrani na konkursu i obučeni za upravljanje sredstvima Fonda. Fondacija će u Fond uložiti sredstva u iznosu od 7.000 evra godišnje, dok će Grad Zaječar uložiti 300.000 dinara. Uloženim sredstvima će se administrativno i finansijski zajednički upravljati.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Sve je lako kad si mlad 5“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Novi Radio Sombor slušajte i na platformi:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“: Program povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilјa nad ženama
Ivani V. Jovanović i somborskom teatru glavne nagrade na 15. Festivalu pobednika festivala u Rakovici

Kategorije

Izbornik