Kultura

XLVI Skupština i godišnji skup Srpskog arheološkog društva u Somboru

 

  • Gradski muzej Sombor i Grad Sombor će od 25. do 27. maja 2023. godine biti domaćini XLVI Skupštine i godišnjeg skupa Srpskog arheološkog društva. Jedan od povoda za održavanje ovog skupa baš u Somboru je što ove godine i Gradski muzej Sombor i Srpsko arheološko društvo obeležavaju 140 godina od svog nastanka

Tokom ova tri dana biće održane skupština Srpskog arheološkog društva kao rad po sekcijama – sekcija za klasičnu arheologiju, sekcija za srednjovekovnu arheologiju i sekcija za arheometriju, arheotehnologiju, geoarheologiju i eksperimentalnu arheologiju. Osim pomenutog, u okviru skupa biće održan info panel „Godina arheologije 2025.“ (dvorište Gradskog muzeja Sombor, u 18 časova, u četvrtak 25. maja) i otvaranje izložbe „Krug života i smrti – analize drugačijih perspektiva“ čije su autorke Anđelka Putica i Viktorija Uzelac, viši kustosi arheolozi Gradskog muzeja Sombor.

Izložba će predstaviti manji deo aktuelnih muzejskih akvizicija koje potiču sa arheoloških istraživanja i iskopavanja u proteklih dvadeset godina na teritoriji koju pokriva Gradski muzej Sombor (Grad Sombor i opštine Apatin, Kula i Odžaci).

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Promovisana knjiga „Jazz face“ Vojislava Pantića uz somborski bend The Hat Matters
Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor: Spremljeni novi BEBITEKA paketići!

Kategorije

Izbornik