Najnovije

Vojska Srbije: Završen međunarodni taktički kurs civilno-vojne saradnje

  • Međunarodni taktički kurs civilno-vojne saradnje, koji je realizovan u organizaciji Generalštaba Vojske Srbije, završen je poslednjeg aprilskog petka svečanim uručenjem sertifikata u bazi „Jug“ kod Bujanovca

Kurs su pohađali oficiri i podoficiri Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država – specijalisti iz oblasti civilno-vojne saradnje, a realizovan je sa ciljem njihovog dodatnog osposobljavanja za obavljanje funkcionalnih zadataka u mirovnim operacijama.

Tokom osmodnevnog usavršavanja u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“, polaznici su upotpunili svoja znanja o aktivnostima civilnih organizacija u zonama mirovnih operacija i prošli praktičnu obuku za rad na različitim pozicijama u timovima i jedinicama civilno-vojne saradnje.

Obuku je realizovao mešoviti instruktorski tim Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, kao i gostujući predavači iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Realizacija ove zajedničke obuke predstavlja nastavak uspešne saradnje Vojske Srbije sa Oružanim snagama SAD u oblasti civilno-vojne saradnje. Cilj kursa je u potpunosti ostvaren, a polaznici su osposobljeni za realizaciju specijalističkih zadataka u međunarodnom okruženju.

Izvor: https://www.vs.rs/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

„Domaćin u zajednici“ – inovativna usluga socijalne zaštite u Somboru
Grad Sombor: Novo dečije igralište u Mesnoj zajednici Crvenka

Kategorije

Izbornik