Najnovije

Vojska Srbije: Obuka za štabne oficire u mirovnim operacijama

 

U bazi „Jug“ kod Bujanovca prethodne tri nedelje je realizovan međunarodni kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i oružanih snaga iz osam stranih zemalja

Organizator kursa je Centar za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije, a polaznici su se tokom tronedeljne obuke osposobljavali za rad na štabnim dužnostima u mirovnim operacijama u skladu sa procedurama i standardima Ujedinjenih nacija.

Program obuke je modelovan tako da obuhvata osnovne aspekte funkcionisanja integrisanih misija UN, upoznavanje sa procesom planiranja u vojnoj komponenti misije, štabnim funkcijama i procedurama, a značajan deo kursa bio je posvećen razmatranju iskustava iz učešća u aktuelnim mirovnim operacijama.

Centar za mirovne operacije je od 2015. godine sertifikovan za izvođenje ovog kursa po standardima i procedurama Ujedinjenih nacija. Veliko međunarodno interesovanje za učešće na kursu potvrda je kvaliteta obuke i priprema koje Vojska Srbije sprovodi za potrebe učešća u mirovnim operacijama.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Apatin: U četvrtak sednica Skupštine opštine
Зоран Рус председник Скупштине града Сомбора заказао 20. заседање

Kategorije

Izbornik