Mladi

Više od 3.700 slobodnih mesta nakon 1. upisnog roka na Univerzitetu u Beogradu

 

  • Prema podacima sa fakulteta Univerziteta u Beogradu, u prvom upisnom roku primljeno je 11.576 studenata na odobrenu kvotu od ukupno 15.313 mesta za školsku 2023/24. godinu. Ukupan broj preostalih slobodnih mesta je 3.737, od čega je za studije na teret državnog budžeta slobodno 1.891 mesto, a za samofinansiranje 1.846 mesta

Imamo 4 fakulteta gde su podeljeni svi indeksi i to su FON, ETF, Arhitektonski i Fakultet bezbednosti, kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović i dalje precizira:

  • Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja preostalo je 3 mesta, na Farmaceutskom 5 mesta (za studije na engleskom). Osim 4 popunjena fakulteta (za budžet i samofinansiranje) na još na 7 fakulteta nije ostalo nijedno budžetsko mesto. To su Pravni i Ekonomski fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Veterinarski, Stomatološki i Farmaceutski fakultet. Na preostalih 20 fakulteta ostalo je slobodnih budžetskih mesta, ali su na većini popunjena sva budžetska mesta na određenim studijskim programima.

On ističe da je u informacionom sistemu obrađen ogroman broj podataka posle subote 15. jula, kada je prvi upisni rok zaključen, te da trenutno imamo validne preliminarne podatke.

Konačni zvanični podaci prvog upisnog roka za školsku 2023/24. godinu, kako informišu na sajtu Univerziteta u Beogradu, biće objavljeni na sajtu posle sednica univerzitetske Komisije za upis koja je zakazana za sredu 19. jul u 10 časova u Rektoratu. Nakon toga će biti raspisan drugi upisni rok za preostala slobodna mesta na fakultetima UB.

 


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Predstavljeni rezultati istraživanja za potrebe izrade LAP-a za decu u Vrbasu i Temerinu
Radionica za srednjoškolce u Omladinskom kutku somborske Biblioteke

Kategorije

Izbornik