Najnovije

Vinarija Vrt u Riđici nastavlja vekovnu tradiciju svojih predaka

 

  • Proslavu vinarske slave Sveti Trifun i ove godine u obeležili su vinogradari u Riđici, najsevernijem naselju u opštini Sombor. Ovo mlado vinogorje je vinariji Vrt  za vino Pesak sivi 2021  donelo titulu  za najbolje belo vino manifestacije Open Balkan Wine

Ovi vredni vinogradari i vinari Ističu da je ljubav prema vinogradarstvu i rad na kvalitetu dao do sada mnoga prestižna priznanja u Italiji, Grčkoj, Austriji, Hrvatskoj i Bugarskoj, a očekuju i oznaku geografskog porekla. Na oko tri hektara od sorti uzgajaju sovinjon, pino griđo, žuti muskat, frankovku i merlo, a godišnja proizvodnja je 35.000 litara vina od kojih su bela najtraženija.

  • Moji su došli u Riđicu još 1740. godine i ta ljubav je od mojih predaka ostala u meni. Vratio sam se na selo i dokazao sam da ljudi mogu da žive na selu. Mi smo vratili kompletno imanje Tanurdžića koje je bilo u posedu mojih predaka. Znamo da ta zemlja ima nešto posebno i da ima neki dar i da duh tih mojih predaka živi u toj zemlji, jer su oni sa velikom mukom i puno ljubavi uspevali da prehrane svoje porodice. Cela porodica Tripković učestvuje u radu oko vinograda i u vinariji – kazao je Radoslav Tripković, vlasnik vinarije VRT.

Srećna slava svim vinarima i vinogaradrima, Sveti Trifun!


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

315 miliona dinara za podsticanje regionalnog rasta u Srbiji
Štab za vanredne situacije grada Sombora: Apel građanima da ne pale vatru na otvorenom

Kategorije

Izbornik