Najnovije

Veče Mirka Demića u somborskoj Biblioteci

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje književno veče Mirka Demića u kojem, uz autora, učestvuje Nataša Turkić, direktorka Biblioteke. Program je zakazan za petak, 30. septembar, u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke

Mirko Demić, istaknuti romanopisac, pripovedač i esejista, direktor je Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu. Dobitnik je brojnih književnih nagrada, poput „Andrićeve nagrade”, nagrade „Dejan Medaković”, kao i nagrade „Meša Selimović” za roman godine. Za doprinos razvoju bibliotečko-informacione delatnosti i kulture u Srbiji dobio je nagradu „Đura Daničić”.

Do sada je objavio sledeće knjige proze: Jabuke Hesperida, Slamka u nosu, Ćilibar, med, oskoruša, Apokrifi o Furtuli, Sluge hirovitog lučonoše, Molski akordi, Trezvenjaci na pijanoj lađi, Po(v)ratnički rekvijem, Ataka na Itaku, Ćutanja iz Gore, Ruža pod ledom: roman od priča…

Osim toga, objavio je knjigu eseja, pogleda i marginalija Pod otrovnim plaštom i Na ničijoj zemlji, kao i knjigu publicističkih tekstova Slađenje gorčinom.

Za knjigu pripovedaka Molski akordi dobio je Andrićevu nagradu, za roman Trezvenjaci na pijanoj lađi nagradu „Dejan Medaković”, a za roman Ćutanja iz Gore nagradu „Meša Selimović”.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом
Šetnje oktobrom sa pripadnicama i pripadnicima zlatnog doba: Međunarodni dan i mesec starijih osoba

Kategorije

Izbornik