Najnovije

Uspešno održan 37. Sajam zapošljavanja u Somboru

 

  • U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor ( NSZ), danas je u Sportskom centru „Soko“, održan 37. Sajam zapošljavanja koji je okupio više od 45 poslodavaca sa područja Sombora, Kule, Apatina, Odžaka, Subotice, Bačke Topole i drugih mesta. Za sugrađane koji su u potrazi za poslom, ponuđeno je više od 430 slobodnih radnih mesta iz različitih oblasti na koje mogu da se prijave, kao što su ugostiteljstvo, administrativni poslovi, tekstilna industrija, elektro industrija i drugo

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja posetili su i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić. Tokom obilaska štandova i razgovora sa poslodavcima, gradonačelnik Ratković je izjavio da je Sajam zapošljavanja izuzetno važan kako bi sugrađani koji traže posao imali priliku da razgovaraju sa više poslodavaca i potencijalno se zaposle:

  • Za mene i za sve naše sugrađane ovo je sigurno najvažniji sajam, s obzirom da će naši stanovnici moći ovde direktno da razgovaraju sa poslodavcima, a važno nam je da posle sajma vidimo koliko se naših sugrađana i zaposlilo. U toku sledeće nedelje ćemo potpisati jedan veliki ugovor o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni tako da očekujemo na sledećem Sajmu zapošljavanja da imamo još jednog velikog poslodavca čime ćemo u značajnoj meri omogućiti našim sugrađanima da dođu do posla. Imamo izvanrednu saradnju sa NSZ i samo u ovoj godini kroz politiku zapošljavanja ćemo zaposliti oko 96 naših sugrađana kroz javne radove i samozapošljavanje, za šta smo iz budžeta izdvojili oko 24 miliona dinara i nastavićemo da radimo u tom smeru. Očekujemo građane da se jave i na ostale mere za zapošljavanje koje Grad i NSZ nude, a cilj nam je da zajedno smanjimo broj nezaposlenih u našem gradu.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, Zoran Martinović, istakao je da se ovakvim sajmovima i kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja broj nezaposlenih u poslednjih deset godina značajno smanjio:

  • Današnji sajam nam pokazuje da postoji velika tražnja od strane poslodavaca za velikim brojem profila i zaista, ovo je šansa da svi oni koji aktivno traže posao mogu i da ga pronađu. Ovo je prilika da se poslodavci i nezaposlena lica direktno povežu i da poslodavci mogu od velikog kruga ljudi koji je na sajmu izabrati one koji su za njih najprihvatljiviji, ali i da nezaposlena lica provere svoje kompetencije, veštine i znanja kod velikog broja poslodavaca. Ovakvi sajmovi na nivou cele Republike Srbije su doprineli tome da se broj nezaposlenih prepolovi u odnosu na period od pre deset godina i verujem da će taj broj biti još manji u narednom periodu.

Direktorka Ustanove Dom za stare i penzionere u Apatinu, Slađana Šušnjar rekla je da Ustanova ima potrebu za zaposljavanjem lekara, medicinske sestre, negovatelja i socijalnog radnika u Ustanovi i dodala da je Sajam dobra prilika da se ostvari direktan kontakt između kandidata i poslodavaca.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Sombor: Krivična prijava za krađu
Srećni uskršnji praznici – Vinarija VRT Sombor

Kategorije

Izbornik