Ekonomija

Uspešna prezentacija somborskih vinarija na „Interfestu“ u Novom Sadu

 

  • Protekle nedelje, na novosadskom Trgu slobode, održan je Međunarodni festival vina „Interfest“, koji već jubilarnih dvadeset godina promoviše vinsku kulturu iz raznih krajeva sveta. Na ovogodišnjem festivalu posetioci su imali priliku da degustiraju božanstvene napitke iz Srbije i regiona, kao i iz Španije, Portugalije, Italije, Francuske, Grčke, Mađarske i Čilea

U okviru 20. „Interfesta“, održana je radionica na kojoj su predstavnici Riđičkog vinogorja predstavili svoja višenagrađivana vina, te su posetioci mogli da čuju nešto više o vinogradarstvu ovoga kraja, koji je pokazao izuzetan potencijal za razvoj. Između ostalog, vinarija „Vrt“, dičila se najboljim belim vinom Balkana, čija vina nose nazive tla na kojem su nastala. Vinarija „Šveljo“ čija porodična tradicija dobrog vina traje generacijama, kao i vinarija „Zaba“ koja će svoja vina, dragocenog ukusa, uskoro predstavljati u svojoj degustacionoj sali.

Osim sjajnih vina, na festivalu su predstavljeni i raznovrsni ukusi destilacije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića. Kvalitetna pića prate i ukusi različitih sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih pita i kolača, pa su posetioci imali priliku da degustiraju autentičan somborski sir u kačicama mlekare „Gulmlek“ iz Stapara.

U ime Grada Sombora, manifestaciji je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovana Miljević, zajedno sa predstavnicima Turističke organizacije grada Sombora, koji su svojim prisustvom podržali domaće proizvođače sa teritorije Grada Sombora, iskazujući zahvalnost i ponos što svojim radom, trudom i sjajnim proizvodima, predstavljaju somborski kraj na najbolji način.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Treća faza radova na lokalnom putu Stapar – Sivac od regionalnog značaja
Asfaltiranje u Kljajićevu pri kraju

Kategorije

Izbornik