Turizam

Uspeh TOG Sombor na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 

  • Turistička organizacija grada Sombora u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine učestvovala je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 23. do 26. februara 2023. godine

Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavljene su turističke organizacije opština Kovin, Bela Crkva, Bečej, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Odžaci, Stara Pazova, Žitište, Nova Crnja, Bački Petrovac, Irig, kao i Grada Sombora i Sremske Mitrovice. Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku AP Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 353.834 domaćih turista, što je za 24,8% više nego u 2021. godini

Posetioci sajma su imali priliku da prošetaju Somborom i njegovom okolinom u virtuelnoj šetnji sa VR naočarama, a predstavljena je i ponuda Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, smeštajna ponuda, ponuda vinskog turizma, kulturna, gastronomska ponuda u vezi salašima, restoranima, proizvođačima paprike, meda, kraft piva, staparskog ćilima, kao i ponuda suvenira Sombora.

U petak 24. februara je organizovano predavanje povodom predstavljanja nove finansijske usluge koja će omogućiti bezgotovinsku naplatu smeštaja i od strane fizičkih lica koji su registrovani kao pružaoci usluge smeštaja.

Drugo po agendi je bilo predavanje u vezi sa konceptom i ciljevima održivog razvoja turizma.

Predavač je bila dr Brooke Hansen profesorka na Univerzitetu Južna Karolina, koja je učesnica projekta koji se odnosi na Sombor, kao pilot područje održivog turizma.

Organizatori predavanja su: Generalni sekreterijat Vlade, Ministarstvo turizma i omladine, TOS, Narodna banka Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

TOGS: Uspeh na Sajmu u Ljubljani, popularnost turističkih tura
Turistička organizacija grada Sombora na Sajmu turizma “Place2Go“ u Zagrebu

Kategorije

Izbornik