Najnovije

Uskoro raspisivanje novih 6 javnih poziva Grada Sombora

 

  • Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 157. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, na čijem dnevnom redu se našlo 18 tačaka

Većnici su prihvatili predlog za raspisivanje Javnog poziva nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini, kao i predlog za raspisivanje Javnog poziva poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2023. godini, koji će biti realizovan u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Sombor. Ovi javni pozivi teku u okviru mera aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Grada Sombora za 2023. godinu, a za njihovo realizovanje obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 11.700.000,00 dinara, od čega Grad Sombor učestvuje u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja sa 6.000.000,00 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuje sa 5.700.000,00 dinara. Javni pozivi omogućiće zapošljavanje 42 lica, od čega samozapošljavanje 33 nezaposlenih lica i zapošljavanje 9 nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima kod poslodavaca.

Gradsko veće odobrilo je i raspisivanje ponovljenog Javnog poziva za odabir krajnjih korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Kroz projekat i Javni poziv odabrano je devet porodica koje su stambeno zbrinute, te dolaze iz ranjivih društvenih grupa: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i deca koja napuštaju sistem socijalnog staranja. Zahvaljujući ovom projektu njima će biti obezbeđeni novi domovi, a za sve članove ovih porodica, koji su stariji od 15 godina, biće omogućeno da pohađaju kurseve zanata, bezbednosti na radu, kao i obuke iz ostvarivanja prava na socijalnu, zdravstvenu i drugu zaštitu. Partneri na projektu su Grad Sombor, Centar za socijalni rad Sombor, Savez romskih NVO Zapadnobačkog okruga i NVO „Ženska alternativa“ Sombor, koji su učestvovali na programu „Podrška Evropske Unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, u realizaciji Evropske unije i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge („UNOPS“). S obzirom da je projektom predviđeno zbrinjavanje deset porodica, Gradsko veće odobrilo je ponovno raspisivanje Javnog poziva kako bi stambeno bila zbrinula još jedna porodica koja dolazi iz ranjive društvene grupe.

Prihvaćen je i predlog za raspisivanje Javnog poziva za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora u 2023. godini, kao i Javnog poziva za dodelu sredstava udruženjima pčelara na teritoriji Grada Sombora u ovoj godini. Ukupna sredstva koja su obezbeđena u gradskom budžetu iznose 3.000.000,00 dinara, od čega je 1.000.000,00 dinara namenjeno poljoprivrednim proizvođačima sa područja Grada Sombora koji se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda za nabavku novih pčelinjih društava i opreme u pčelarstvu, a 2.000.000,00 dinara udruženjima pčelara sa teritorije Grada Sombora za nabavku novih mašina i opreme u sektoru pčelarstva – koji budu ispunili uslove na raspisanim javnim konkursima i ostvarili pravo na dodelu sredstava.

Članovi Gradskog veća odobrili su takođe predlog za raspisivanje javnih poziva kojim će biti sufinansirano unapređenje i razvoj starih i umetničkih zanata i unapređenje i razvoj ženskog preduzetništva, putem kojih će Grad Sombor i ove godine podržati projektne aktivnosti udruženja i privrednih subjekata koja obavljaju delatnosti starih i umetničkih zanata. Za oba ova gradska javna poziva predviđen je iznos od po milion dinara.

Svi navedeni Javni pozivi će uskoro biti raspisani.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Grad Sombor: Raspisan Javni poziv za sedišta za bicikle najmlađima
Provera sistema za javno uzbunjivane

Kategorije

Izbornik