Najnovije

Uručeno novih 200 sedišta za vožnju dece biciklom

 

  • Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa predsednikom Saveta, gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, upriličili su danas svečanu dodelu 200 sedišta za bezbednu vožnju dece biciklom

Prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Sombor trajale su od 13. do 16. juna ove godine. Pravo na dobijanje dečjeg sedišta za bicikle imala su deca uzrasta od punih 12 meseci do 5 godina, a sedišta je dobilo prvih 200 prijavljenih roditelja ili staratelja koji su ispunili propisane uslove.

Grad Sombor pokrenuo je ovu inicijativu 2019. godine i do danas je podeljeno 900 sedišta. Veliki odziv sugrađana, jasan je pokazatelj ove uspešnosti, što je podstaklo Savet da ubuduće u svom budžetu izdvaja još veća sredstva u ove svrhe. Na taj način će biti unapređena dalja bezbednost sve većeg broja najmlađih učesnika u saobraćaju. Između ostalog, cilj ove akcije je i korišćenje bicikala umesto motorizovanih saobraćajnih sredstava koja koriste fosilna goriva.

Prema rečima gradonačelnika Antonija Ratkovića, sve aktivnosti Saveta finansirane su iz naplata kazni za saobraćajne prekršaje, učinjene na teritoriji Grada Sombora.

  • Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora, s ciljem bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, svake godine sprovodi niz aktivnosti, među kojima su, osim podele besplatnih sedišta za vožnju dece biciklom i auto – sedišta, podela svetloodbojnih prsluka, rotacionih svetala za traktore, opremanje i organizovanje raznih edukacija u školama i vrtićima, uređenje zona škola i vrtića, kao i izgradnja i rekonstrukcija biciklističkih staza – istakao je gradonačelnik Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

MUP Srbije: Apel za bezbednost u saobraćaju
Međugeneracijska aktivnost u središtu pažnje Grada Sombora

Kategorije

Izbornik