Sport

Una Čegar 11. mesto na debitantskom Prvenstvu Srbije, Predrag Vejin uspešno savladao maratonsku stazu u Hamburgu, Đuro Borbelj završio reprezentativne pripreme, AK Apatin proslavio 21. rođendan

 

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN NASTAVILI SA BROJNIM AKTIVNOSTIMA 

  • Poslednjeg aprilskog vikenda članovi Atletskog kluba Apatin učestvovali na Prevnstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano u Vršcu i na maratonu u Hamburgu

Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju čiji je organizator bio Vršački atletski klub 1926 pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza, okupuli su se takmičari i takmičarke iz 19 atletskih klubova, u konkurenciji starijih pionira svoj prvi nastup na zvaničnim prvenstvima Srbije imala je Una Čegar jedna od najmlađih učesnica. Una je u trci na 2000 metara sa visinskom razlikom + 83 metara/-83 metara zauzela 11. mesto. U okviru Prvenstva Srbije održana je trka Atletskih školica na 500 metara u kojoj je Hana Čegar osvojila 2. mesto u ženskoj konkurenciji i 4. mesto u ukupnom plasmanu, u istoj trci takmičio je i Arsenije Čegar (4 godine) koji je uspešno istrčao ni malo laganu stazu od 500 metara.

Atletski klub Apatin imao je svog predstavnika na maratonu u Hamburgu (Nemačka), Predrag Vejin je i uprkos problema sa povredom tokom priprema i tokom same trke uspešno savladao maratonsku stazu od 42 kilometra i 195 metara i dostojno reprezentovao Apatin i Republiku Srbiju među 10 hiljada maratonaca iz čitavog sveta.

Đuro Borbelj je u protekle dve nedelje učestvovao na saveznim pripremama koje je Srpski atletski Savez realizovao za najbolje srpske srednjeprugaše i dugoprugaše, a kojem će pripreme svakako poslužiti za istrčavanje dobrih rezultata na narednim takmičenjima tokom takmičarske sezone.

Atletski klub Apatin je 29. aprila obeležio 21 godinu od osnivanja, tog 29. aprila 2001. godine u prostorijama KUD Dunav formiran je prvi atletski klub u Apatinu, koji je tokom svih ovih godina radio potpuno besplatnu školu atletike za najmlađe sugrađane, koja i danas tri puta sedmično protiče. Članovi Atletskog kluba Apatin učestovali su na više hiljada atletskih takmičenja, osvojili su na desetine medalja na zvaničnim Prvenstvima Srbije, Prvenstvima Vojvodine. Klub je bio učesnik Kupa Evropskih šampiona u krosu i polumaratonu domaćin Prvenstva Balkana u polumaratonu za seniore i seniorke i organizator jednog od najboljih polumaratona (Apatinski Dunavski polumaraton) u regionu, koji ove godine 16. oktobra ima svoje 26. izdanje i koji je bio preteča u osnivanju kluba.

Članovi Atletskog kluba Apatin tokom naredna dva vikenda stratovali su na polumaratonima u Dubrovniku i Somboru i na Prvenstvu Srbije na 10000 metara na stazi, o čemu ćemo takođe detaljno izvestiti.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor: Najtrofejniji kod starih drugara u Aleksandrovu
Reportaže proleća: U Somboru će ostati upamćen – 29.april, Međunarodni dan plesa

Kategorije

Izbornik