Kultura

„Umri, ljubavi!“ – promocija romana Đorđa Bajića

 

  • Novi roman Đorđa Bajića „Umri, ljubavi!“ , drugi deo u serijalu o inspektoru Nikoli Limanu, biće predstavljen beogradskoj publici u četvrtak 14. septembra u 18 sati u knjižari Delfi SKC

O romanu će govoriti pisac i satiričar Bojan Ljubenović i urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović. Odlomke će čitati glumac Petar Zekavica.

Dok je njegova verenica birala idealnu venčanicu, neko je u prizemlju čuvene modne kuće Herman krvnički zario makaze u vrat bezobrazno zgodnom Oliveru Dilberu. Inspektor Nikola Liman se zainatio da prokrči put kroz šumu laži i obmana, ogoli istinu i pronađe zločinca. Da li je mladom i neodoljivom Dilberu došla glave jedna od šest žena koje su tog sunčanog podneva bile prisutne u modnoj kući – uključujući i Kristinu Pajić, ambicioznu advokaticu koja je u strasnoj vezi sa inspektorom? Možda. Jedino je sigurno da će umesto planiranog venčanja uslediti sahrana, i to – ne jedna. Mnoge će se naizgled nespojive životne priče iznenada dotaći, ukrstiti se i dodatno zamrsiti ovaj ionako komplikovani slučaj. Smrt Olivera Dilbera biće samo prva srušena domina u dugom krvavom nizu, koji će Liman pokušati da zauvek prekine.

Izvodi iz kritika:

Čak i ako niste ljubitelj „krimića“, Bajić je autor koga morate pročitati jer su njegovi romani mnogo, mnogo više od toga. Sa svakom knjigom je sve bolji, sve zreliji, sve intrigantniji. Ako je već potrebno podvesti njegove romane pod neku kategoriju, onda bi oni mogli da se podvedu pod onu frazu „lepa književnost“. –  Ksenija Prodanović (Nedeljnik)

Đorđe Bajić je ovim romanom prevazišao samog sebe. Porastao je i izrastao u pravog, velikog pisca nekog novog talasa srpskih krimi romana. – Snežana Ilić Gligorijević (BookWitch blogspot)

Svojim novim romanom „Umri, ljubavi!“ Đorđe Bajić se vratio na velika vrata. – Milan Aranđelović (Bookvar.rs)


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka domaćin 17. „Biblioneta”
Programi u Biblioteci

Kategorije

Izbornik