Kultura

Umetnički studio Sombor zapažen na Međunarodnom likovnom konkursu u Moskvi „Moj svet i ja“

 

  • Na Međunarodnom likovnom konkursu u Moskvi koji organizuje Državna budžetska institucija dodatnih obrazovanja „Dečija umetnička škola broj 9“ učestvovalo je desetak članova Umetničkog studija Sombor, a njih petoro osvojilo je nagrade u izuzetnoj i jakoj konkurenciji

Maksim Novaković zabeležio je najviši plasman i 1. mesto u kategoriji od 14 do 15 godina, radom ulje na platnu na temu „Mrtva priroda“:

Druga mesta zaslužili su Aleksandra Macanović, u kategoriji od 14 do 15 godina, ulje na platnu a tema je bila „Priroda rodnog kraja“, kao i Katarina Kosanović, u kategoriji od 12 do 13 godina, ulje na platnu na temu „Portret“:

Aleksa Mandić, osvojio je 3. mesto u kategoriji od 12 do 13 godina, ulje na platnu na temu „Priroda rodnog kraja“, isto kao i Milica Hajnal, u kategoriji od 16 do 18 godina, ulje na platnu a tema, „Portret“.

Decu iz Srbije je predstavljalo „SRU Vukadinović“.

Predsednik takmičenja bio je rektor Moskovske države Akademski umetnički institut po imenu B. I. Surikov pri Ruskoj Akademiji umetnosti, Narodni umetnik Ruske Federacije, stalni član Ruske akademije umetnosti, član Prezidijuma, profesor Ljubavin Anatolij Aleksandrovič.

U žiriju su bili i predsednik Saveza umetnika „Moskovska oblast“, Zasluženi umetnik Beglov Aleksandar Ivanovič, direktor Državne budžetske institucije dodatnog obrazovanja grada Moskve „Dečija umetnička škola broj 9“, profesor NRU MIET Fashaian Roman Olegovič.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Veče jazza – Promocija knjige Jazz face u somborskoj Biblioteci
Gradski muzej Sombor: „Sloboda je za nas san“

Kategorije

Izbornik