Najnovije

Uhapšeno 11 članova organizovane kriminalne grupe

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 11 članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, prikrivanje,  falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice  uhapsila M. T. (1986), B. T. (1982), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove B. T. (1983), H. T. (1993), R. T. (1958), B. I. (1991), D. J. (1956), D. M. (1995), R. K. (1984), S. Đ. (1991) i I. S. (1968), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih dela.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u periodu od 2020. do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradenih  u zemlјama Evropske unije dovozili u Srbiju, i u prethodno obezbeđenim garažama i auto-servisima prepravlјali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemlјama EU.

Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivvpravnu imovinsku korist koju su delili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je više automobila, auto-delova i elektronskih uređaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hilјada evra i veća količina zlatnog nakita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlјa rad na ovom slučaju.


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус заказао 28. седницу
Ubistvo u pokušaju u Somboru

Kategorije

Izbornik