Najnovije

U trajnost, hvala za sve: dr Vida Gojković (4. jul 1942 – 10. april 2022) +

 

  • Sombor tuguje. Napustila nas je 10. aprila, dama, doktorka, specijalista za dečje zubne bolesti, funkcionerka gradske samouprave, prijatelj svih sugrađanka, u 80. godini gospođa Vida Gojković. Jedan od sinonima Sombora i mnogo šire. Dirljivu priču napisala je njena snaha Nataša pa je prenosimo a mi ćemo se kao medij i takođe, naš izdavač Udruženje „PODIUM“ potruditi da sačuvamo uspomenu na ovu ličnost i ostavimo je kako retki zavređuju, u nezaboravu

’Danas nas je napustila jedna divna žena blagog pogleda i još blaže naravi, moja svekrva, moja druga majka, naša Vida, naša Fule. Od prvog dana kada smo se upoznale pre 28 godina, prigrlila me je kao sopstvenu ćerku, nikad, nikad ništa zamerila, a uvek hrabrila i razumela. Ko ju je poznavao, zna o čemu govorim – sušta dobrota i blagost s jedne strane i dostojanstveni stoicizam s druge. Čvrsto je verovala da se dobro dobrim vraća i nikad nije bila u iskušenju da nekog povredi. Zahvalna sam na svakom trenutku zajedničkog smeha, međusobnog poveravanja, pa i suza koje su nas još više zbližavale. Koliko god bila strašna bolest koja ju je otela od nas, na neki način je u poslednje vreme bila i blagoslov, jer ju je zaštitila od saznanja kroz kakvu golgotu prolazi njena porodica. Andjeli neka Vas čuvaju, Fule naša.’ (snaha, dr Nataša Gojković)

Ispraćaj poštovane dr Vide Gojković, je u sredu, 13. aprila gospodnje 2022. godine iz kapele na Malom pravoslavnom groblju u Somboru u 13 časova.

Novi Radio Sombor, Udruženje „PODIUM“ i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ izražavaju najdublje saučešće sinovima Žiki i Branislavu i porodici, uvažavajući zadatak da sačuvamo trajnost sećanja na doktorku Vidu Gojković.

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nacionalni trening za medije „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5” u organizaciji Divac fondacije
Сомборски храмови: Распоред богослужења о Васкрсу (2022. господња), Цвети, Лазарева субота

Kategorije

Izbornik