Najnovije

U Somboru svečano startovao“Karavan bezbednosti saobraćaja“

Ministar Ivica Dačić svečano otvorio „Karavan bezbednosti saobraćaja“ foto:© AcanskiS

  • Na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, svečano je otvoren „Karavan bezbednosti saobraćaja“, projekat od nacionalnog interesa, koji za cilj ima edukaciju sugrađana i povećanje stepena bezbednosti u saobraćaju. Karavan je zvanično otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, u prisustvu domaćina manifestacije, gradonačelnika Grada Sombora Antonia Ratkovića sa saradnicima, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branka Stamatovića i generalnog sekretara Auto – moto saveza Srbije Milana Nikolića.
  • Poštovana deco, dame i gospodo, poštovani domaćini, učesnici ove manifestacije, zadovoljstvo mi je što danas ovde u Somboru počinjemo jedan jako bitan projekat koji ima plemenit i važan cilj, a to je unapređenje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Projekat smo simbolično nazvali „Karavan bezbednosti saobraćaja“, jer naša zamisao jeste da zajedno sa našim partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju. Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba gine u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote. Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo za zagarantovanu i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nesreću dovoljan je jedan trenutak nepažnje, vaše ili nepažnje drugog učesnika u saobraćaju. Ne smemo zaboraviti da smo Strategijom o bezbednosti saobraćaja postavili vrlo ambiciozne ciljeve koje možemo ostvariti isključivo zajedničkim doprinosom svih subjekata bezbednosti saobraćaja – izjavio je ministar Ivica Dačić.

Karavan će trajati dva dana, a uz Sombor, biće održan i u Boru, Kruševcu, Valjevu, Novom Pazaru i Pirotu. Nosilac projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja“ je Ministarstvo unutrađnjih poslova, a u realizaciji projekata učestvuju Grad Sombor, Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto – moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija „NAVAK“, Radio televizija Srbije i druge lokalne samouprave.

Tim povodom, prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković koji je naveo da se svake godine održava veliki broj aktivnosti kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da će se s tim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu.

  • Zadovoljstvo mi je što upravo „Karavan bezbednosti saobraćaja“ kreće iz našeg grada i to je dokaz da su prepoznate sve aktivnosti našeg Grada i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja u prethodnom periodu. Danas svi zajedno šaljemo prelepu sliku iz grada Sombora, a ono što je najbitnije, kada svi zajedno prođemo kroz poligon i ove prelepe štandove, mnogo toga ćemo naučiti kako bismo svi bili bezbedniji u saobraćaju. Meni je pripala velika čast da od 2016. budem na čelu lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja i drago mi je što sigurno 70 odsto aktivnosti upravo su usmerene ka našim najmlađim učesnicima u saobraćaju. Pri realizaciji svih ovih aktivnosti, od kupovine auto sedišta, sedišta za bicikle, opremanja vrtića sa saobraćajnim tepisima i znakovima, ovim prelepim prslucima sa kojima ste danas ovde došli, pa do uređenja zona škola i svega drugoga, veliku pomoć smo imali od Agencije za bezbednost saobraćaja, a tu su i prelepe aktivnosti koje nastavljamo da realizujemo i u narednom periodu. Hvala potpredsedniku Vlade Srbije i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću što je svojim prisustvom uveličao „Karavan bezbednosti saobraćaja“, hvala svima koji su pomogli da se ovaj karavan danas ovako dobro organizuje i naravno, hvala draga deco, učiteljice, vaspitači, što ste svojim prisustvom svaki dan pouzdan partner Grada Sombora – rekao je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

U sklopu dvodnevnog programa, građani će moći da pogledaju simulaciju postupanja hitnih službi nakon saobraćajne nezgode, za maturante je organizovano edukativno predavanje, a za najmlađe je pripremljena radionica „Pažljivko“. Osim toga, prikazana je i izložba sa vozilima koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama, a takođe, predstavljena je oprema i rad MUP-a, Crvenog krsta Sombor, Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Kancelarije za mlade.

FOTOGALERIJA

foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Tagovi: , ,

Povezani članci

Nemica Mari putuje stazama Sulejmana Veličanstvenog
Projekat „Dunav bezbedna reka“ za apatinske osnovce

Kategorije

Izbornik