Najnovije

U Somboru održan 18. po redu “Festival organske etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora”

***Slobodan Stevančev, predsednik Regionalne Privredne Komore Sombor – AcanskiS © 

  • Udruženje za proizvodnju organske hrane „Eco Energy“ iz Sombora u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Sombora organizovalo je u subotu, 7. oktobra na Trgu Svetog Trojstva tradicionalni, sada već 18. po redu “Festival organske etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora”.

Građanima Sombora je bio pokazan široki asortiman organske i eko – etno hrane I pića , proizvoda kao i eko preparata i tehnike, te proizvoda domaće radinosti.

Somborci, ali i njihovi brojni gosti Sombora mogli su uživati u ponudi, degustaciji, ali  i kupovini ovih autentičnih proizvoda. Na sajmu je nastupilo više od 40 izlagača kako iz zemlje tako i iz inostranstva uz bogat kulturno umetnički program. Specijalni gost sajma bile su Regionalna Privredna Komora kao i predstavnici Privredna Komora Istarske Županije, te Hrvatska udruga poslovnih žena “KRUG”   koja radi u sklopu komore. Tačno u 11 časova manifestaciju je zvanično otvorio Slobodan Stevančev, predsednik Regionalne Privredne Komore Sombor.

Link u Razglednice RTV-a

LINK U RTV RAY=ZGLEDNICEKao i svake godine komisija za ocenjivanje štandova izabrala je i najbolje proizvođače kao i stolove u nekoliko kategorija. I ovog puta komisija kojom je presedavala Vida Bošnjak imala je nimalo lak zadatak.

Laskave titule najboljih za navdene kategorije osvojili su:

  • Za najimpresivniji štand – “Avalski kutak” Beograd – Avala
  • Najlepši dizajn proizvoda – PG Gabrijela Pešti
  • Najbolji organski proizvod – Danijela Miladinov
  • Najukusnije tradiconalno jelo – Hrvatska udruga poslovnih žena “Krug”
  • Najbolji eko-integralni proizvod – Mira Lugumerski
  • Njabolji ručni rad – UG Podunav
  • Folklorno koreografski sklad – Ravangrad Sombor
  • Duhovno poetska inspiracija – Boško Bezgradica

A kakav bi bio etno festival da nije bilo folklora, e za to se pobrinuo KUD “Ravangrad” iz Sombora

Ovaj događaj, doduše kao i svi do sad, bio je takođe upotpunjen prigodnim pratećim manifestacijama, predavanjima, promovisanjem tradicionalnih vrednosti, uručivanjem priznanja.

Nakon završetka oficijalnog dela druženje je nastvljeno u “Etno kući mali Bodrog”  kao jednom od dobrih primera razvoja ruralnog etno-agro turizma, za šta sam i dobio potvrdu prilikom razgovara sa kolegama sa PMF-a u Novom Sadu sa katedre za turizam.

AcanskiS © 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Novo igralište za decu u Kljajićevu
Aradi vértanúk emléknapja

Kategorije

Izbornik