Najnovije

U Somboru odata počast stradalima i prvoj žrtvi zastavniku Radovanu Mediću povodom 25 godina bombardovanja NATO alijanse

 

  • U atmosferi najdubljeg dostojanstva danas, 24. marta, Grad Sombor je odao poštu povodom sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine. Najpre su položeni venci na spomenik žrtava ratova 1990 – 1999. godine u Parku heroja ispred zgrade Skupštine grada, a potom na grob zastavnika somborskog Garnizona Radovana Medića, prve žrtve zločinačke agresije NATO alijanse na Srbiju

Povodom obeležavanja dvadesetpete godišnjice NATO agresije na našu zemlju, sećajući se se s poštovanjem svih žrtava bombardovanja koje je trajalo 78 dana, na spomenik žrtava ratova 1990-1999. godine, u prisustvu pripadnika starešina Prvog centra za obuku Vojske Srbije, venac je najpre položila delegacija Grada Sombora, koju su činili: Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora, Jovana Miljević, članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite i Đorđe Zorić, član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija.

Na republičkoj trobojci venca Grada Sombora napisano je: „S pijetetom čuvamo uspomenu na žrtve NATO agresije 1999. godine – Grad Sombor“.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković upisao je sledeći tekst u spomen-knjigu: „Iako je prošlo četvrt veka od dugih 78 dana i noći bestijalnog bombardovanja naše domovine i našeg grada koju su napale snage NATO alijanse, Grad Sombor nikada neće zaboraviti žrtve i zločine koji su počinjeni nad našom decom i našim sugrađanima. Neka im je večna slava!“

Zatim je venac položila delegacija Vojske Srbije Prvog centra za obuku, u sastavu:.potpukovnik Milan Milović, kapetan I klase Miloš Smoljanović i potporučnik Dijana Lončar.

Republička trobojka Prvog centra za obuku bila je ispisana rečima: „Uspomenu na heroje otadžbine čuva Prvi centar za obuku Vojske Srbije Sombor“.

Ostale delegacije koje su položile vence na spomenik žrtava ratova 1990-1999. bile su: Savez ratnih vojnih invalida ratova od 1914. do 1999. godine „Kodrun“ Čonoplja, Udruženje boraca i potomaka ratova od 1914-1999. „Osma kordunaška udarna divizija“ Kljajićevo, Udruženje 549. Motorizovana brigada „Car Dušan Silni“, Udruženje somborskih veterana, Udruženje ratnih vojnih invalida Grada Sombora, Udruženje boraca i potomaka ratova od 1914. do 1999. „Kordun“ Čonoplja, Savez udruženja boraca narodnooslobilačkih ratova SUBNOR Sombor, Pokret ratnih veterana Sombor.

U sećanje na 25-godišnjicu časne pogibije heroja koji je radeći svoj posao, braneći zemlju, bio prva žrtva NATO agresije, položeni su venci na grob zastavnika Radovana Medića na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru.

U prisustvu porodice poginulog starešine, prvi venac na njegov grob položila je delegacija Grada Sombora, u sastavu gradonačelnik Antonio Ratković i gradski većnici Jovana Miljević i Đorđe Zorić, a na republičkoj trobojci ispisano je: „Večna slava heroju Radovanu Mediću – Grad Sombor“.

Potom je venac položila delegacija Prvog centra za obuku VS, potpukovnik Milan Milović, kapetan I klase Miloš Smoljanović i potporučnik Dijana Lončar. Na njihovoj republičkoj trobojci zapisano je: „Uspomenu na zastavnika Radovana Medić čuva Prvi centar za obuku Vojske Srbije“.

Vence na grob zastavnika Radovana Medića položile su i delegacije 224. Centra za elektronska dejstva koju je predvodio komandat, pukovnik Veselin Jelovac, kao i Udruženje boraca i potomaka ratova 1914-1999. „Osma kordunaška udarna divizija“ Kljajićevo.

Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

U Prvom centru za obuku VS počast stradalnicima od NATO agresora
Ljubav prema trkama duga četiri decenije

Kategorije

Izbornik