Višejezično

U organizaciji UG “Bunjevačko kolo” Sombor pripravljena promocija i pridstavljenje Bunjevačkog kalendara ko i tradicionalna čajanka

foto:© AcanskiS 

  • U organizaciji UG “Bunjevačko kolo” Sombor, u utorak, 4. juna, u galerijskom prostoru udruženja pripravljena promocija i pridstavljenje Bunjevačkog kalendara ko i tradicionalna čajanka.

Nuz domaćine iz pridsidništva kola, članove udruženja i goste iz Subotice i Čonoplje, promociji su prisustvovali direktor Gradskog muzeja u Somboru, David Firanj i velečansni Josip Štefković, sombrski dekan.

Što god više o kalendarima divanio je Miroslav Vojnić Marača i potpridsidnica UG Bunjevačko kolo Aleksandra Medurić Kalčan.

“Ekipa je skoro ista već trideset godina. Kalendar uređujem i imam dobre saradnike, kolko je ko mogo tolko je pridodo i dobrino i svima se na tom doprinosu od srca zafaljujem. Značajan je za nas Bunjevce a posebno kad se ima na umu da je jedno duže vrime, kalendar bio jedino štivo naši Bunjevaca u Mađarskoj koje su mogli čitat na našoj ikavici” divanio je između ostalog Marača.

Odabrane tekstove i pisme iz kalendara govorila je potpridsidnica Aleksandra Medurić Kalčan  ističući zadovoljstvo dugogodišnjom dobrom saradnjom sa urednikom i saradnicima na kalendaru.

“Radujemo se što je kalendar retrospektiva svega što mi Bunjevci cile godine radimo. Rado sarađujem s kalendarom, napišem po koji stih i tekst tako da se već pripravljamo i za sledeći kalendar. Važan je kalendar, i to zdravo važan jer je to važan pisani trag na jednom mistu o svem što radimo iz godine u godinu a što će biti pogotovo od značaja za generacije koje će doć posli nas”.

Zafaljujuć se prisutnim gostima što su svojim  dolaskom uveličali promociju, pridsidnik UG Bunjevačko kolo Dejan Parčetić je istako važnost okupljanja i druženja naše čeljadi i varošana na manifestacijama koje se pripravljaje u prostoru udruženja.

“Nama u Somboru je uvik zadovoljstvo ugostit autora kalendara, našeg Miroslava Vojnića Maraču. Iako liči da smo malko zadocnili, brojna dešavanja su nam malo pomerila kalendar aktivnosti, ali, eto upriličili smo da  bunjevački kalendar bude dostojno pridstavjen. Sudeć po našim gostima i punoj sali positilaca, čeljad rado dolazi jel vole doć u našu kuću i družit se s našim prijateljima iz Subotice”.

I ove godine je članica udruženja Zlata Marković pripravila prigodnu pripovitku a zdravim učincima likoviti trava koje se troše ko čajovi te pridstavila one koji su tokom prolića najbolji za osveženje i detoks organizma.

“Možem reć da naša čeljad imaje tu zdravu naviku trošenja čajova i to tokom cile godine. Uglavnom je rič o onim tradicionalnim čajovima odnosno biljkama koje rastu na našim prostorima al sve su popularnije biljke ali i začini koji na niki način opleme čaj I svojom likovitošću a I ukusom. Pri tom mislim na cimet, kurkumu, đumbir, cikorija… Ono što ne triba nikako priskakat i skoro nuz svaki čaj dobro iđe jeste limun i med kako smo i danas pripravili za naše goste na čajanki”.

          Prigodna koktel-čajanka zaslađena je finim pecivima a promocija i čajanka je muzički ulipšana nuz muziku i lip glas Gorana Šijana.

 

 

foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

Povezani članci

145 éves a Bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület
Nemzeti összetartozás napja

Kategorije

Izbornik