Sindikat

U Novom Sadu održana zajednička sednica Izvršnog i Pokrajinskog odbora UGS NEZAVISNOST

 

U Novom Sadu je 16. decembra održana zajednička sednica Izvršnog odbora UGS NEZAVISNOST i Pokrajinskog odbora UGS NEZAVISNOST za AP Vojvodinu. Sednicom su zajednički predsedavali Čedanka Andrić, predsednica UGS NEZAVISNOST i Milojica Živković, predsednik Pokrajinskog odbora

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne, 3. sednice, na dnevnom redu je bila informacija o radu Pokrajinskog odbora, u okviru koje su navedeni najvažniji događaji na realizaciji programskih aktivnosti UGS NEZAVISNOST u kojima su učestvovali i organizovali članovi Pokrajinskog odbora.  Kao deo te tačke dnevnog reda vođena je  zanimljiva i korisna rasprava u vezi sa informacijom o dosadašnjem radu pravnog zastupnika UGS NEZAVISNOST za AP Vojvodinu – advokata Nenada Zečevića.

U vezi sa tematskim delom sednice koji se odnosio na politiku zarada i delovanja na tripartitnom nivou, doneta je odluka da se socijalnim partnerima uputi inicijativa da podrže stavove UGS NEZAVISNOST, koji su sadržani u tri zahteva: 1) usklađivanje minimalne zarade u skladu sa promenama osnovnih makroekonomskih indikatora (inflacija i sl), 2) povećanje zarade svim zaposlenim u javnom sektoru za 25%, 3) isplata naknade za ishranu na radu i regresa svim zaposlenima u javnom sektoru.

Ova inicijativa je upućena i biće na dnevnom redu naredne, 11. sednice Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta.

Na kraju sastanka se razgovaralo o unapređenju organizacije i uslova rada Pokrajinskog odbora UGS NEZAVISNOST.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Sindikati Ziđina pripremaju masovne radničke proteste
Nova regulativa EU: Obavezna nezavisna provera opasnih mašina

Kategorije

Izbornik