Najnovije

U Kljajićevu je održan treći po redu istorijsko – književni skup „Sećanjem u vreme buduće“

 

  • U Kljajićevu je održan treći po redu istorijsko – književni skup „Sećanjem u vreme buduće“, koji se organizuje uoči obeležavanja dana Svetih srpskih novomučenika Jasenovačkih. Skupu je prethodilo polaganje venaca na spomen – obeležje narodnom heroju Milošu Kljajiću, palim žrtvama u Narodno – oslobodilačkoj borbi, kao i palim ratnicima u poslednjim ratovima krajem minulog veka u bivšoj Jugoslaviji. Venac su položili predsednica organizacionog odbora i pomoćnica gradonačelnika Grada Sombora za oblast ekonomskog razvoja i turizma, Jovana Miljević, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđe Zorić i gradski većnik za oblast ruralnog razvoja, Srđan Savić, novinar i osnivač dvomesečnika „Glas Krajine u Vojvodini“, Milan Livada, Milorad Buha i predstavnici vojske Republike Srbije u pratnji učesnika i članova ove manifestacije.

Skup je organizovan u sali nekadašnjeg bioskopa u Kljajićevu. Posle intoniranja srpske himne „Bože Pravde“, u izvođenju Hora „Teslini slavuji“, Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Kljajićeva, predsednica organizacionog odbora i pomoćnica gradonačelnika Jovana Miljević, u svom uvodnom obraćanju, pozdravila je prisutne goste i rekla nešto više o ovom događaju.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu i ove godine da vas pozdravim u ime Organizacionog odbora ovog skupa, u ime Grada Sombora i u svoje lično ime i poželim dobrodošlicu na naš skup. U želji i nameri da damo svoj doprinos kulturi nacionalnog sećanja, čemu pripada i trajni spomen na srpska stradanja kroz istoriju, priređujemo Treći istorijsko – književni skup, Spomen na srpska stradanja u slavu Svetih srpskih novomučenika Jasenovačkih“, izjavila je Miljević.

Prisutnim gostima se obratio i Milan Livada, osnivač glasila Udruženje građana „Zavičajna grupa Krajina – Vojvodina“, ujedno i inicijator pokretanja dvomesečnika „Glas Krajine u Vojvodini“, gde se ukratko bavi beleženjem najznačajnijih događaja, važnih za život Krajišnika na ovim prostorima. Pored njega, obratio se i Goran Šarić, istoričar i teolog.

U kulturno – umetničkom delu, nastupala je izvorna pevačka grupa iz Kulturno – umetničkog društva „Đurđevak“ iz Kljajićeva.

 

izvor:sombor.rs

edit: AcanskiS © Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

Povezani članci

Udruženje RVI u Somboru, obeležilo je trideset godina postojanja
Градско веће града Сомбора одржало 169 седницу на чијем дневном реду се нашло 15. тачака

Kategorije

Izbornik