Mladi

„U bojama dece“ – festival za učenike od 1. do 4. razreda

 

Udruženje somborskih učitelja i ove godine nastavlja sa organizacijom priredbe „U bojama dece”. Dvodnevni program – 19. i 20. maja

  • Manifestacija se odvija na nekoliko lokacija u gradu, sve u zavisnosti od aktivnosti koja se realizuje. Svečano otvaranje je zakazano za petak 19. maj na maloj sceni Narodnog pozorišta

Festival učeničkog i nastavnog stvaralaštva biće održan u subotu, 20. maja (od 9 časova, u osnovnoj školi „Avram Mrazović”. Program „Šareno dvorište” biće realizovan istog dana, od deset časova, u prostoru Sokolskog doma – Partizana. Činiće ga više događaja.

Poligon za učenike od prvog do četvrtog razreda (sportske aktivnosti takmičarskog karaktera) i turnir u igri između „dve vatre” za đake 3. i 4. razreda. Planirane su kreativne radionice „licidersko srce” (1. i 2. razred) i „dekupaž” (3. i 4.), te tri tipa edukativnih aktivnosti – radio amateri, Crveni krst, odnosno „život pčela” radionica posvećena ekologiji. Najavljeno je da će u okviru „šarenog dvorišta” biti postavljena i izložba pristiglih radova na likovni konkurs „Heroji našeg doba 4”.

Učitelji učestvovanje đaka na Festivalu „U bojama dece” mogu prijaviti najkasnije do 10. maja putem imejla: drustvouciteljas@gmail.com. Potrebno je naznačiti za koje se aktivnosti prijavljuju.

Novinarka: Maja Radu

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Renovirani Omladinski centar za unapređenje života mladih u Somboru
Apatinske srednje škole sve interesantnije budućim srednjoškolcima

Kategorije

Izbornik