Turizam

U Apatinu održan 18. tradicionalni skup kolekcionara

18. tradicionalni skup kolekcionara – Osnovna škola “Žarko Zrenjanin“ u Apatinu

  • U holu Osnovne škole “Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, prve julske subote, priređena je nova zanimljiva izložba – reč je o još jednom Susretu kolekcionara, koji je ovoga puta održan u sklopu 59. Apatinskih ribarskih večeri

Prodaja, razmena, kupovina, procena, u gro planu su u smislu tema ove baš i nesvakidašnje manifestacije. Marke, romani, značke, novac, razglednice, bili su u centru pažnje brojnih poklonika svega onoga korisnog i lepog što bismo rečju nazvali, stalnim učenjem.

Zahvaljujući dugogodišnjem apatinskom entuzijasti Željku Popoviću i njegovim istomišljenicima i saradnicima, Apatin i po ovoj tradiciji postaje prepoznatljiv, a kako reče i Željko, ni ovoga puta stolovi nisu bili naplaćivani, ulaz je kao i uvek do sada bio besplatan, svako je mogao da, bilo izlagač, bilo dragi gost, besplatno se posluži osveženjem, kafom, sokom.

To je srdačnost Apatinaca.

Susret kolekcionara održan je u vremenu od 8:30 do 12:30. časova. Nakon toga je druženje nastavljeno uz tradicionalni riblji paprikaš u restoranu Royal ex. Bucov

Kuvanje tradicionalnog ribljeg paprikaša

Skup je još jednom prevazišao sva očekivanja, za posetu Susretu kolekcionara je vladalo veliko interesovanje, tražio se sto više, a hol u OŠ “Žarko Zrenjanin“ je bio mali da primi sve zaineteresovane posetioce. Izlagači iz Apatina ali i čitavog regiona, da kupe, razmene, prodaju, bilo je tu starog novca, markica, ordenja, starih dokumenata, za svačiji ukus i dušu, po nešto.

Susret je kao i uvek protekao u fer i kolegijalnoj atmosferi, a za sve učesnike kao i za njihove goste bilo je obezbeđeno osveženje. Na ovom susretu imao sam priliku da izložim svoju skromnu kolekciju, ovoga puta apatinskoj publici sam se predstavio sa po dva albuma novčanica i markica /prim. aut, S. Ačanski/.

GALERIJA NOVČANICA, MARKICA I FOTOGRAFIJA APATINA

Organizatoru, Udruženju filatelista Apatin još jednom, svaka čast.

Foto: Srdjan Acanski  —–AcanskiS ©——lična kolekcija

AcanskiS

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Roming vas može koštati i do 600 dinara po minutu
Treća „Riđička peka“ – vešto čuvanje tradicije od zaborava

Kategorije

Izbornik