Najnovije

Trodnevno obeležavanje Dana grada Sombora nizom svečanosti

 

  • Pod sloganom „Zagrljaji gradskog jezgra – od odbrambenog šanca do somborskih Venaca 1685 -2023.“ Sombor će ove godine svečano obeležiti Dan grada, 17. februar

Pripremljen je bogat program u okviru kojeg će proticati izložbe, predstave, sportski spektakl i koncerti.

U četvrtak, 16. februara, u Svečanoj sali zgrade „Županije“ sa početkom u 18 časova zakazana je promocija knjige „Kako je nastala pesma Santa Maria della Salute“ Laze Kostića, a u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra priprema se predstava „Dobra stara vremena“ – kabare Radeta Marjanovića i Tanje Bošković. Zbog velikog interesovanja, Grad Sombor poklanja još jedno prikazivanje ove predstave u četvrtak, iste večeri, u 18.00 časova. Besplatne karte možete preuzeti u utorak, 14. februara, na Blagajni Kulturnog centra, od 10 do 12 časova.

U petak, 17. februara, od 11 do 15 časova pripremljen je program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“, u 11 časova biće otvorena izložba „Vekovi somborskog venca“ u Gradskom muzeju Sombor, u 18 časova predviđene su dve izložbe, „Zagrljaj gradskog jezgra“ i „Pasteli Milana Konjovića“ u Galeriji „Milan konjović“.

U 19 časova, takođe u petak 17. februara u Gradskoj hali „Mostonga“ počinje sportski spektakl „Međunarodni MMA turnir“, a u 20 časova u Narodnom pozorištu Sombor predstava na poklon, „Tramvaj zvani želja“. U 21 čas na Trgu Svetog Trojstva počinje koncert Dženana Lončarevića.

U subotu, 18. februara, povodom Dana grada od 11 do 15 časova organizovan je program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“, a u 19 časova u Velikoj sali Gradske kuće biće priređen Gala koncert profesora i učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ pod nazivom „Muzički venci“.

Ulaz na sve programske svečanosti je besplatan, a karte za predstave je potrebno preuzeti ranije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

In memoriam: Dušan Bokorac (1943-2023) Hvala za sve, dragi kolega
PU Sombor: Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neustupanje prava prvenstva prolaza

Kategorije

Izbornik