Najnovije

TRIBINA Retke bolesti i invaliditet: Usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou

 

  • U maloj sali Mađarske građanske kasine, u sredu, 22. februara kao što smo najavili na stranicama našeg portala, održana je javna tribina pod nazivom “Retke bolesti i invaliditet: Usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou”

Tribina je okupila predstavnike lokalnih institucija i udruženja osoba sa invaliditetom i retkih bolesti, koji su ovom prilikom diskutovali o trenutnom pravnom okviru, ali i mogućnostima za unapređenje i poboljšanje kvaliteta i obima usluga socijalne zaštite i podsticanje inkluzije obolelih od retkih bolesti, na lokalnom nivou.

U ime Grada Sombora učesnicima tribine obratili su se Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za oblasti sporta, dece, omladine i zdravstva, Marija Jerković, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti, kao i direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Jelena Stakić.

Uz domaćine iz Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije i udruženja Ahondroplazija Srbija, u panelu su učestvovali predstavnici brojnih lokalnih civilnih organizacija, Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, Udruženja slepih i slabovidih Sombor, Udruženja cerebralne i dečije paralize, Udruženja za podršku osobama sa autizmom “Maslačak” kao i Udruženja dobročinitelja “Mali Princ” iz Apatina.

Ova projektna aktivnost realizovana je u okviru projekta “Zajedno za retke” čiji je nosilac Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Osumnjičeni za računarske prevare, pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela
EKO Serbia donacijom obeležila otvaranje nove benzinske stanice u Čačku

Kategorije

Izbornik