Turizam

Treća „Riđička peka“ – vešto čuvanje tradicije od zaborava

 

  • Mesna zajednica „Riđica“ i udruženja građana iz ovog naseljenog mesta organizovali su u subotu 22. jula, treću godinu zaredom takmičenje u pripremanju tradicionalnog specijaliteta „Riđička peka“

U ime Grada Sombora ovu gastronomsku manifestaciju je posetila zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodanom Stanićem i pomoćnicom gradonačelnika Sombora za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovanom Miljević.

Zamenica gradonačelnika je uvodnim govorom toplo pozdravila sve prisutne takmičare i ljubitelje „Riđičke peke“, da bi potom simboličnim paljenjem prve vatre i zvanično proglasila početak ove tradicionalne manifestacije. Domaćini su srdačno dočekali sve sladokusce kulinarskog specijaliteta pod pekom uz čuvena riđička vina, a celodnevni događaj je upotpunjen kulturno-umetničkim sadržajem, kao i pena zabavom za najmlađe posetioce.

Slogan ove sve popularnije smotre je „Vraćamo se našim korenima“, a potvrda tome je i najveći odziv do sada – čak 41 učesnika i mnogo gostiju koji ovom kulturološko-turističkom priredbom čuvaju vlastitu tradiciju od zaborava kako bi je preneli svojim naslednicima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

U Apatinu održan 18. tradicionalni skup kolekcionara
Leto koncerti 2023 – Saša Matić

Kategorije

Izbornik