Kultura

Tradicionalno Duhovno božićno veče somborskog Kola srpskih sestara

 

  • U Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“ u Somboru, Kolo srpskih sestara je održalo tradicionalno duhovno veče uz pesme, blagoslove i običaje koji slave rođenje Hrista. Brojni gosti su mogli da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu i nastupu Crkvenog hora „Car Konstantin i carica Jelena“, KUD „Carza“ iz Apatina i harmonikaškom duetu Milana i Miloša

Na početku svečanosti, gostima se obratila predsednica Kola srpskih sestara Natalija Oluić, koja je pozdravila predstavnike sveštenstva, lokalne samouprave i goste toplim rečima dobrodošlice.

  • Časni oci, poštovani gosti i dragi prijatelji, dobro došli na „Duhovno Božićno veče“ koje tradicionalno, na Tucindan, uoči Božića organizuje Kolo srpskih sestara. U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, rođenju Hristovom, večeras pevajmo, veselimo se i praštajmo uz pozdrav Hristos se rodi – rekla je Natalija Olujić u svom obraćanju.

Kao i prethodnih godina, za ovu priliku domaćice su pripremile kolače simbolično ukrašene hrišćanskim simbolima, a u izboru za najlepši kolač pobedila je Ljiljana Simin.

U ime Grada Sombora, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Jubileji somborske Biblioteke biće svečano obeleženi uz popuste članovima
Najčitanije u somborskoj Biblioteci: Hronike Dine

Kategorije

Izbornik