Najnovije

Tradicionalni novogodišnji koktel Grada Sombora

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus sa timom njihovih saradnika, priredili su sinoć, poslednje večeri četvrtka u 2023, u Velikoj sali u zgradi Županije tradicionalni novogodišnji koktel povodom uspešnog završetka tekuće i početka naredne 2024. godine. Pozivu se odazvao veliki broj privrednika, direktora javnih preduzeća, ustanova, banaka, medija i institucija koji su svojim radom i poslovanjem dali doprinos valjanom funkcionisanju Grada tokom čitave godine

U svom obraćanju dobrodošlice, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković se zahvalio svima na saradnji, poželevši da ona bude nastavljena i u narednoj godini.

  • Želim svima da se zahvalim što ste došli večeras i svojim prisustvom uveličali ovu svečanost. Zahvaljujući vama i kvalitetnoj saradnji koju smo imali sa svakim od vas, naš grad je bolji nego što je bio prošle godine, a verujem da ću to isto moći da kažem i sledeće. U ovoj godini smo realizovali nekoliko važnih projekata kao što su izgradnja novih puteva poput puta Stapar – Sivac, rekonstrukcija brojnih postojećih puteva kao što je put Sombor – Subotica, Sombor – Bački Breg, Sombor – Apatin, Kljajićevo – Telečka i mnogi drugi. Uz sve to, ove godine krenuli smo u jedan, meni izuzetno drag projekat, asfaltiranje neasfaltiranih ulica u gradu. Pre pokretanja projekta kontinuiranog asfaltiranja, u gradu je bilo 56 neasfaltiranih ulica, a danas ih je već osam manje. Ovaj projekat nastavljamo i sledeće godine, a cilj nam je da u najskorije vreme u gradu ne bude ni jedna ulica bez asfalta.
  • Gradonačelnik Ratković je nastavio: – Započeli smo projekat „Čista Srbija“, zahvaljujući kojem će za nekoliko godina biti izgrađeno gotovo 290 kilometara kanalizacione mreže, sa prečistačima otpadnih voda. Rekonstruisana je Gradska hala „Mostonga“ i izgrađena potpuno nova fiskulturna sala sa sportskim terenima na otvorenom u Srednjoj tehničkoj školi. Takođe, rekonstruisan je Dom zdravlja u Mirnoj ulici, renovirane ambulante u deset naseljenih mesta. Uz kontinuirano ulaganje u objekte predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, značajna su ulaganja i u objekte ustanova kulture, pa danas imamo potpuno rekonstruisanu fasadu Srpske čitaonice “Laza Kostić“.
  • Ulažemo sredstva u izgradnju biciklističkih staza i drugu važnu infrastrukturu kako bismo privukli što više investitora, time otvarajući nova radna mesta za naše sugrađane. Takođe, jedan od najvažnijih projekata za nas je početak radova na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“ od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 186 kilometara koji će nas umnogome brže povezati kako sa Novim Sadom i Beogradom, tako i sa Mađarskom i Rumunijom, time dodatno ubrzavajući ekonomski razvoj našeg grada. Zahvaljujem vam se još jednom na saradnji koju imamo i želim vam svima srećne novogodišnje praznike i uspešnu 2024. godinu – rekao je gradonačelnik Ratković u svojoj novogodišnjoj zdravici.

Tokom koktela na video bimu je emitovana prezentacija aktivnosti na realizaciji projekata koji su urađeni u toku godine koju ispraćamo.


Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Asfaltiranje ulice Simele Šolaje u Somboru
Gradsko veće Sombora usvojilo Godišnji plan raspisivanja javnih konkursa za 2024.

Kategorije

Izbornik