Najnovije

Teče izgradnja dovodnika vode do Stanišića i Šebešfoka

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, obišli su drugu fazu radova na izgradnji dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, kao i radove na izgradnji dovodnika vode od Bezdana do vikend naselja Šebešfok

Tokom obilaska radova, gradonačelnik Ratković je istakao da Grad Sombor nastavlja sa ulaganjem u oblasti vodosnabdevanja kako bi se obezbedila čista i zdrava pijaća voda za sugrađane.

  • Danas smo obišli dva dovodnika vode. Prvi od Svetozara Miletića ka Stanišiću, tu se radi o drugoj fazi izgradnje ovog dovodnika, kako bi stanovnici Stanišića, odnosno 1.400 domaćinstava dobilo pijaću vodu. Takođe, obišli smo i radove na izgradnji dovodnika vode Bezdan – Šebešfok i ovde su radovi već negde na polovini završeni. Ovo je veoma bitan projekat jer će stanovnici dva vikend naselja Korlatoša i Šebešfoka dobiti vodu, a krajnji cilj ovog dovodnika je da vodu dovedemo do lučke kapetanije i budućeg lučkog pristaništa. Izgradnjom ova dva dovodnika vode, u značajnoj meri ćemo obezbediti našim stanovnicima da dobiju pijaću vodu – rekao je gradonačelnik Ratković.

Dovodnik vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću radi se u dužini od 4,7 kilometara, a izvođač radova je JKP „Vodokanal“ Sombor, dok radove na izgradnji dovodnika vode od Bezdana do vikend naselja Šebešfok u dužini od 5,4 kilometra izvodi JKP „Vodovod“ Bezdan. Radovi se finansiraju iz budžeta Grada Sombora, uz sufinansiranje JKP „Vodokanal“ Sombor.

Obilasku radova na izgradnji dovodnika vode prisustvovali su i predstavnici MZ „Stanišić“, MZ „Bezdan“, kao i predstavnici izvođača radova, u ime JKP „Vodokanal“ Sombor i JKP „Vodovod“ Bezdan.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Akcija pojačane kontrole saobraćaja – ROADPOL
Lipar: Kako se čuva tradicija solunskih dobrovoljaca

Kategorije

Izbornik