Македонија

  1. Početna
  2. Македонија

Пријателството на сомборската и велешка Гимназија, продолжува

Višejezično
  На прославата по повод 150-годишнината од гимназијата Вељко Петровиќ од Сомбор, покрај врвните представници на републичката, покраинска и локална власт, Српската православни црква и другите овде застапени верски заедници,…

Потсетување за новите генерации со верување дека ќе продолжи: СРМА – Активни културни размени Србија Македонија

Višejezično
  Вести на денот – Novosti dana Bо организација на Здружението на Македонците од Западнобачкиот округ со седиште во Сомбор, ПЕЛА и Македонскиот издавачки центар од Панчево НИУМИЦ, а со…
Izbornik